Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Τουρισμός (8)

Πρέπει να συστρατευτούμε και να βγούμε στο εξωτερικό με ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και για τον τουρισμό και να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στην οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια, όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί δεν ενδιαφέρουν άμεσα τον επισκέπτη, που έρχεται να κάνει τις διακοπές του, δήλωσε στο www.traveltimes.gr η εκπρόσωπος των Sbokos Hotels Αγάπη Σμπώκου. Τόνισε δε ότι αυτό που αποθαρρύνει τους τουρίστες δεν είναι οι διαδηλώσεις, αλλά τα γεγονότα βίας και ταλαιπωρίας.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 09:12

Ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Γράφτηκε από

Στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού προσανατολίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα έναντι των ανταγωνιστών της, που έχουν ήδη κάνει γοργά βήματα και έχουν αξιοποιήσει τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως είναη η γειτονική Τουρκίας, αλλά και η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ιταλία.

Με τον «τελευταίο Όθωνα», τον γερμανό υπουργό της Ελλάδας Χανς Φούχτελ, θα συναντηθούν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Τουρισμού της ΚΕΔΕ, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Φώτης Προβατάς και ο αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας.

Το αίτημα να αποσυνδεθεί η έκδοση τουριστικής άδειας εισόδου από την παράνομη μετανάστευση εξέφρασαν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα φέτος οι Γερμανοί τουρίστες. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των αφίξεων, ενώ στις προκρατήσεις η πτώση του 30% από την γερμανική αγορά συνεχίζεται.

Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2012 09:39

Ξεπουλιούνται τριάντα νησιά "φιλέτα" – σε μεγαλοκαρχαρίες

Γράφτηκε από

Ποια είναι τα τριάντα ελληνικά νησιά, που κατόπιν έρευνας του ΤΑΙΠΕΔ επιλέχθηκαν ως επικρατέστερα για μακροχρόνια μίσθωση 40 - 50 ετών από ξένους επενδυτές.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 11:15

Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό

Γράφτηκε από

Ετοιμάζουν οδηγία για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες. Αμήχανες κυβέρνηση και αντιπολίτευση. -1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα. Φέτος;

Σε περίπου 360.000 (358.300) δικαιούχους θα προσφέρει φέτος δωρεάν διακοπές, εκδρομές, εισιτήρια θεάτρων, βιβλία, χρηματικά βοηθήματα αλλά και σεμινάρια, ο ΟΓΑ.

 

Άλλες Ειδήσεις