Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Πολιτισμός (150)

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 18:37

Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας

Γράφτηκε από

Tην Κυριακή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας, στον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Αναργύρων, από τον εξωραϊστικό ομώνυμο σύλλογο. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μάνδρας –Ειδύλλιας κ. Γ. Δρίκος, δημοτικοί σύμβουλοι και οικιστές του συλλόγου.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 18:39

Αποκαλυπτήρια του μνημείου του Κυναίγειρου

Γράφτηκε από

Την Κυριακή 23η Οκτωβρίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Κυναίγειρου στην Ελευσίνα, δημιούργημα του ερασιτέχνη γλύπτη Τιμολέοντος Ρεντούμη, ως προσφορά στην κοινωνία της Ελευσίνας και του Θριασίου. Το Μνημείο αφιερώνεται από το Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών «Δάειρα» στον άγνωστο στους περισσοτέρους αδελφό του Αισχύλου, τον ηρωικό Κυναίγειρο, για τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα, που γιορτάσαμε το 2010.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η θυγατρική τους, ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε  προσφέρουν  το ΕΚΟ Control System σε σχολεία, και ΜΚΟ 

 

To EKO Control System, μια καινοτομία της ΕΚΟ, είναι ένας φορητός μετρητής πετρελαίου θέρμανσης που τοποθετείται μεταξύ ακροσωληνίου του βυτίου και δεξαμενής και βασίζει τη λειτουργία του στη χρήση υπερήχων, με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η ακριβής παράδοση πετρελαίου θέρμανσης για τον πελάτη καθώς:

 

Το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος «Ο Κουντουριώτης Ρετσινιάρης». Το άγαλμα, έργο του αυτοδίδακτου γλύπτη κ. Τιμολέοντα Ρεντούμη και με την ευγενή προσφορά του κ. Χρήστου Φάνη κοσμεί πλέον την κεντρική είσοδο της πόλης της Μάνδρας.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο του προγράμματος  Εταιρικής Ευθύνης που υλοποιεί συνεχίζει να δίνει έμφαση τον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αυτό το στόχο, υλοποιεί για 4η χρονιά το πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην περιοχή του Θριασίου και προσφέρει την φετινή χρονιά, σε 200 ανέργους γγεγραμμένους συον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης αξίας 500 ευρώ.

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 12:31

Εκδήλωση με θέμα τους τρεις Ιεράρχες

Γράφτηκε από

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, εκδήλωση με θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες και η διαχρονική συμβολή τους στην κοινωνία και στην εκπαίδευση».

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 02:16

"ΔΑΕΙΡΑ" ομιλία με θέμα :

Γράφτηκε από

1821. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΓΕΝΩΝ.

Οι υπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού τού είπαν ότι δεν αποτελεί κειμήλιο και δεν τους ενδιαφέρει και έτσι ο ελληνικός αυτός θησαυρός θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie's

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στο Βερολίνο εκθέτει από την Παρασκευή που μας πέρασε, ένα κέρινο ομοίωμα της Άννας Φράνκ, την οποία αναπαριστά, σκυμμένη στο γραφείο της, να γράφει στο διάσημο ημερολόγιό της.

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 10:11

Έκθεση με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Γράφτηκε από

O Μηχανισμός των Αντικυθήρων - Ο αρχαιότερος υπολογιστής - ήρθε στην Ελευσίνα

Σελίδα 1 από 11

Άλλες Ειδήσεις