Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Πολιτικά (311)

Πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν έγινε γνωστό πως στην προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου τομέα θα γινόταν περιορισμός των προσλήψεων, ορισμένοι νεοεκλεγέντες ιεράρχες άρχισαν να χειροτονούν διαρκώς νέους κληρικούς. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα» στις 16.1.2011 «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μητροπολίτη της Βόρειας Ελλάδας ο οποίος κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών φέρεται να χειροτόνησε 20 νέους διακόνους και πρεσβυτέρους. Περίπου ανάλογη στάση τήρησε και μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου ο οποίος χειροτόνησε 16 ιερείς».

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 20:16

Καταπέλτης η Μέρκελ κατά Ελλάδας

Γράφτηκε από

 

Αποδόμησε η Γερμανίδα καγκελάριος τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, με ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 19:12

Μισθοδοσία αρχιερέων και ιεροκηρύκων

Γράφτηκε από

Στις 2/08/2011 είχαμε καταθέσει ερώτηση στο Υπ. Οικονομικών (αρ. πρωτ. 21141) σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερατικών λειτουργών. Συγκεκριμένα ρωτούσαμε  για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί τους από τις περικοπές μισθών του Δημοσίου που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Το Υπ. Οικονομικών μας απάντησε (αρ. πρωτ. 2/59127/0022-26/8/11) ότι «τα επείγοντα μέτρα που ελήφθησαν με τις διατάξεις των Ν. 3833/2010 και 3845/2010 εφαρμόζονται χωρίς εξαίρεση σε όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Ο.Τ.Α. συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών και αρχιερέων». Εντούτοις, τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων  ενώ το 2009 ήταν 6.100.000 ευρώ, το 2010 (Μνημόνιο) αυξήθηκε στα 6.200.000 ευρώ και το 2011 (Μεσοπρόθεσμο) αυξήθηκε επιπλέον στα 6.654.000 ευρώ.

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι

Εκτός μένουν ειδικότητες όπως:

·                Το διοικητικό προσωπικό κλάδων που έχουν χαρακτηρισθεί ως ΒΑΕ (υπάλληλοι γραφείων, επιστάτες, φύλακες, θυρωροί κ.λπ.). 

·                 Οι πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο. Οι ζαχαροπλάστες. Οι εισπράκτορες λεωφορείων, επιστάτες, σταθμάρχες κ.λπ. 

·                 Οι οδηγοί μικρών φορτηγών ως βοηθοί. 

·                  Οι καμαριέρες.

·                  Οι κομμωτές - κομμώτριες, κουρείς. 

·                   Οι ταμίες πολυδυναμικού super market. 

·                   Οι οδηγοί ταξί εκτός Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. 

·                   Το προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία διοίκησης δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων που έχουν μόνιμη εργασία στο δημόσιο και τους οργανισμούς. 

·                   Οι συντηρητές κτιρίων κ.λπ.

    Την ένταξή τους στα βαρέα διεκδικούν 40.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να "μεταφέρουν" υπό προϋποθέσεις ένσημα. Ενιαίο καθεστώς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να αρθούν τυχόν αδικίες. Ρύθμιση για προσαύξηση στη σύνταξη για όσους δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 09:18

Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Γράφτηκε από

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός διευκρίνισε ότι «η υπόθεση πρέπει να ξεκινήσει και να κλείσει αλλά δεν πρόκειται να κλείσει όπως το θέλουν μερικοί».

 

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 18:17

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Γράφτηκε από

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την κλιμάκωση του αγώνα, καταρτίζοντας νέο πλούσιο πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων «'Η θα μπούμε με το κεφάλι ψηλά ή θα μείνουμε όλοι στην πύλη», αυτή την ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση έλαβαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο σε μια ακόμα μαζική Γενική Συνέλευση. Οι απεργοί χαλυβουργοί έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία, αποφασίζοντας τη συνέχιση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

 

Εντός Απριλίου ξεκινά του πρόγραμμα voucher για χιλιάδες ανέργους. Τι θα ισχύσει και όσα απαιτούνται

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 10:40

Η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Γράφτηκε από

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση για το Δίστομο 

Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και  το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09. Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών  επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» έωςτην Παρασκευή, 21/03/2014.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 10:06

Αποφύγαμε τον επίτροπο, μας έρχεται επόπτης

Γράφτηκε από

Ενώ η πρόταση της Γερμανίας για επιτροπεία στην Ελλάδα καταδικάστηκε απερίφραστα, η Ελλάδα δεν αποφεύγει, όπως φαίνεται, να τεθεί υπό εποπτεία. Αυτή τη φορά έρχονται οι Βρυξέλλες να δρομολογήσουν την τοποθέτηση στην Αθήνα ενός τουλάχιστον επόπτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το τετραμελές επιτελείο του.

Σελίδα 1 από 23

Άλλες Ειδήσεις