Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Περιβάλλον (120)

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) προκαλεί για ακόμη μία φορά με την απαίτησή του  να δαπανηθούν 14,5 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην καταρρεύσει η σήραγγα της εκτροπής του Αχελώου. Με την προκλητική αυτή μεθόδευση, το αρμόδιο Υπουργείο προσπαθεί απροκάλυπτα να παρακάμψει την αναστολή των έργων, που έχει διατάξει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 20:08

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Γράφτηκε από

 Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου SEE MARINER (‘South Eastern Europe Marine and River Integrated System for Monitoring the Transportation of Dangerous Goods’) που διοργάνωσε ο Οργανισμός της Ανατολικής Λομβαρδίας για θέματα Μεταφορών και Logistics (ALOT s.c.a.r.l.) την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στη Μάντοβα της Ιταλίας.

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 18:53

Στο Μελετάνι της Μάνδρας (Τρίκερι) η χαβούζα της MANDRECO

Γράφτηκε από

Στο Μελετάνι της Μάνδρας (Τρίκερι, όπως το ξέρουν οι ντόπιοι) λειτουργούσαν μεταλλεία βωξίτη. Η γη εκεί πάνω έχει τρεις λεκάνες απορροής, επιφάνειας 72,5 χιλιάδων τετρ. μέτρων και χωρητικότητας 153.620 κυβικών. Εκεί η εταιρεία Mandreco, θυγατρική της Polyeco Α.Ε., που δραστηριοποιείται στη διαχείριση αποβλήτων, σκοπεύει να διαθέσει απόβλητα από δύο βιομηχανίες της περιοχής.

 

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012 12:40

Υπεγράφη η προστασία νησιωτικών υγροτόπων

Γράφτηκε από

Προεδρικό διάταγμα για τους μικρούς νησιωτικούς υγρότοπους υπεγράφη την Τετάρτη1Φεβρουαρίου και αφορά στον καθορισμό όρων και περιορισμών για την προστασία και ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, φορείς της Δυτικής Αττικής και bloggers με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2012) πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου).

  Ecoeleusis 
  
Στο κενό η επιπόλαια θριαμβολογία των επικεφαλής της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Μάνδρας

Ένα έργο που αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τους φορείς της περιοχής επιτέλους εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών.

 

Επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, o οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πληθυσμός εκτεθειμένος στις καθημερινές εκπομπές καπνού από τις καμινάδες του διυλιστηρίου.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 11:34

Κίνδυνος ενός νέου ισχυρού καταστροφικού σεισμού.

Γράφτηκε από

.Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τη Χαλκιδική

.Σημαντική επέκταση του μάγματος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

.Κίνδυνος για μεγάλο σεισμό σε Κωνσταντινούπολη και Μαρμαρά

Σελίδα 1 από 9

Άλλες Ειδήσεις