Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Παιδεία (140)

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 20:16

Κλείνουν τα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία !

Γράφτηκε από

Κλείνουν τα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία !

Τη συνένωση ελληνικών σχολικών μονάδων και την αναστολή λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων στη Γερμανία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του συλλόγου Γονέων των Ελληνικών Σχολείων Φραγκφούρτης, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά:

Κλείνουν ιστορικά σχολεία ελληνικής κοινότητας στην Κων/λη Λόγω έλλειψης μαθητών


Κλείνουν τρία ιστορικά σχολεία που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης λόγω έλλειψης μαθητών, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινότητας να κλείσουν κάποια σχολεία.

«Εδώ και χρόνια δεν υπήρχαν μαθητές στα σχολεία αυτά. Είναι μία δίκαιη απόφαση» σημειώνει στην εφημερίδα ο Λάκης Βίγκας μέλος της διοίκησης των ελληνικών ιδρυμάτων. 

Η ΟΛΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

«Παιδείας κι ΕΣΠΑτάλης»

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ 

«Την ώρα που ο χώρος της εκπαίδευσης υφίσταται τα αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς λιτότητας και περικοπών στα στοιχειώδη, είναι πρόκληση και σκάνδαλο να σπαταλώνται χρήματα σε άχρηστες δράσεις, συμβούλους, ταξίδια, ημερίδες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, να δίνονται αμοιβές σε ιδιωτικές εταιρείες». 

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 18:42

Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από

Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 11:35

Τι αλλάζει στις πανελλήνιες εξετάσεις

Γράφτηκε από

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε η υπουργός παιδείας κ,Άννα Διαμαντοπούλου, προς τη Διακομματική Επιτροπή, σχετικά με το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και το νέο Λύκειο, οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στην Γ ' τάξη του γυμνασίου θα αντιμετωπίσουν όταν δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις (δηλαδή μετά από 3 χρόνια) ένα τελείως διαφορετικό τοπίο:

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 07:57

Ξεκινάει και πάλι το πρόγραμμα των Σχολών Γονέων

Γράφτηκε από

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 06:14

Αποτελέσματα προκριματικών αγώνων επιχειρηματολογίας

Γράφτηκε από

Ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί των Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2011-2012.

Το 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας (Πυρουνάκειο) τερμάτισε :

  • 12η θέση ανάμεσα σε 28 σχολεία,
  • τρίτη θέση ανάμεσα στα δημόσια σχολεία,
  • κατακτώντας δύο νίκες σε τρείς αγώνες.
  • Ωστόσο, δεν κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση των Αγώνων.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 13:48

"Έκοψαν" τα κινητά στο υπουργείο Παιδείας

Γράφτηκε από

Χωρίς... κινητά έμειναν σήμερα τα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς η Cosmote «έκοψε» τις γραμμές μετά τη συσσώρευση απλήρωτων λογαριασμών.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 18:55

Μπαμπινιώτης: Αμεση προώθηση των αλλαγών στα λύκεια

Γράφτηκε από

Στην άμεση προώθηση, στο υπουργικό συμβούλιο, των βασικών αρχών του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα λύκεια, αλλά και του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, προχωρά ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε  το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και είχε συζήτηση με τους καθηγητές

Τέλος εποχής για τον Οργανισμό Έκδοσης διδακτικών Βιβλίων που καταργείται επισήμως από σήμερα - Σάββατο. Οι εργαζόμενοι σε μία τελετή, χαιρετούν μαθητές και καθηγητές που τόσα χρόνια κρατούσαν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία, με σήμα την κουκουβάγια της σοφίας, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σελίδα 1 από 10

Άλλες Ειδήσεις