Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Οικονομικά (237)

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 18:34

Στο Κόκκινο οι Ελληνικές Εξαγωγές

Γράφτηκε από

Στο «κόκκινο» επέστρεψαν τον Οκτώβριο οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς τα πετρελαιοειδή, μετά από εννέα διαδοχικούς μήνες ανόδου το 2011, γεγονός που χτυπάει ένα πρώτο «καμπανάκι» για το πώς θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στον εξαγωγικό χάρτη των επιχειρήσεων της Ελλάδας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 18:11

Νόμιμα όλα τα καταπατημένα

Γράφτηκε από

Νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Η εξαγορά των εδαφικών εκτάσεων θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 11:43

Τί απαιτεί η τρόικα

Γράφτηκε από

Οι τρεις επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν άμεση λήψη όλων των μέτρων και διεμήνυσαν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να προωθήσει, και μάλιστα αμεσότατα, όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις στα εργασιακά.

"Οι εντολές και οι εκβιασμοί της Τρόικας είναι περίεργοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, που εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις απαιτήσεις του κλιμακίου για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 160 γερμανοί εφοριακοί διατίθενται να έρθουν στην Ελλάδα για “να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης δημοσιονομικής διαχείρισης”.

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, που βρίσκεται πλέον στην επιλεκτική χρεοκοπία (SD), αφού η Ελλάδα τροποποίησε τους αρχικούς κανόνες που διέπουν μέρος του δημόσιου χρέους

 

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 16:46

Οκτώ εταιρείες για πετρέλαιο σε Κρήτη και Ιόνιο

Γράφτηκε από

Σε οκτώ ανέρχονται οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις «έκλεισε» η συμφωνία του Ελληνικού κράτους με την Γερμανική εταιρεία Siemens η οποία περιλαμβάνει αποζημίωση προς την Ελληνική πλευρά ύψους 200 εκατομμυρίων Ευρώ...

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 12:17

Ταμειακό πλεόνασμα 647 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2012

Γράφτηκε από

Σε πλεόνασμα 647 εκατ. ευρώ «γύρισε» το ταμειακό ισοζύγιο της κεντρικής διοίκησης στο πρώτο δίμηνο του 2012 από έλλειμμα 1,17 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 12:44

180 επενδυτικά έργα προς υλοποίηση στην Ελλάδα

Γράφτηκε από

  Η επιτάχυνση των μεγάλων επενδυτικών έργων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα...

Σελίδα 1 από 17

Άλλες Ειδήσεις