Πέμπτη, Σεπτέμβριος 23, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Άκης

Άκης

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω του Πνευματικού Κέντρου, διοργανώνει και πάλι, το καταξιωμένο και δημοφιλές Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021». Μετά την περσινή απουσία του, λόγω της πανδημίας του covid-19, τα ΘΡΙΑΣΙΑ επανακάμπτουν. Συναυλίες, Κινηματογραφικές Προβολές και Θεατρικές Παραστάσεις έρχονται να πλαισιώσουν το φετινό πρόγραμμα, από την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή,  19 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 10/9 & ώρα 20:30 – Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με την Μελίνα Κανά  «Ένα  Αστέρι Πέφτει Πέφτει»


Σάββατο 11/9 & ώρα 20:30 – Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Μουσικοθεατρική Παράσταση «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ»  του Άκη Δήμου.

Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας…  Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδά ο Γιάννης Διονυσίου.

Κυριακή 12/9 & ώρα 20:30 – Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Συναυλία Κλασικής Μουσικής με την Ορχήστρα Εγχόρδων Hellenic Musica Viva

Βιολί – Διεύθυνση Ludmila Limorova. Σολίστ στο Πιάνο οι : Χρίστος Παπαγεωργίου και Τζένια Μανουσάκη.

Δευτέρα 13/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση  – Κωμωδία «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» του Άγγελου Μοσχονά

Τρίτη 14/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η  ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ»  του Ευρυπίδη.                 

Σκηνοθεσία :Γιώργος Νανούρης, Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου, Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος,  Κίττυ Παϊταζόγλου και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς. Συμμετέχει εξαμελής χορός.

Τετάρτη 15/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Κινηματογραφική Ταινία « REMI SANS FAMILLE » του Αντουάν Μπλοσιέ, βασισμένη στο κλασικό εφηβικό μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό «Χωρίς Οικογένεια»

Πέμπτη 16/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια  «200 ΧΡΟΝΙΑ»               

Ακορντεόν – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια, Ερμηνεύει ο Λάμπρος Βασιλείου, Κλαρίνο : Τρύφωνας Παπαϊωάννου, Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης, Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου, Λαούτο, Ούτι, Ταμπουρά :Γιώργος Παππάς, Αφηγητής: Γιάννης Κωσταράς, Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου.

Παρασκευή 17/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
«ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  Θεματική  Μουσική Παράσταση, από την ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου «ΘΡΙΑ».

Τραγουδούν: Παναγιώτης Λάλεζας , Χρυσόστομος Μητροπάνος, Βαγγέλης Δημούδης, Λευκοθέα Φιλιππίδη. Oρχήστρα Δήμου Ασπροπύργου «ΘΡΙΑ», Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας/ Διεύθυνση χορωδίας Σταύρος Μπερής  Συμμετέχουν : η πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα, οι μαντολινίστες Νίκος Τσιμπλάκης και Νίκος Ρογκάκος, ο κιθαρίστας Κώστας Φλωράκης.  Αφήγηση: Δήμητρα Στογιάννη. Μουσικολογική έρευνα – Σχολιασμοί – Διαμόρφωση οπτικού υλικού: Γιώργος Κωνστάντζος.     

Σάββατο 18/9 & ώρα 20:30  –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση «Η ΠΑΓΙΔΑ»  του Ρομπέρ Τομά                                       

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου.

Κυριακή 19/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με τον Γιώργο Γιαννιά

 Σημειώνεται ότι:

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μόνο για καθήμενους.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των  εκδηλώσεων, από την είσοδο στο χώρο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης έως και την αποχώρηση από αυτόν. 

Η παρακολούθηση των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα γίνεται με κάρτες εισόδου που θα διατίθενται στην είσοδο.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Καγιάς προσκαλούν όλους να συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 14:19

Οι «Πράσινες» Πυρκαγιές

Αντιπαγκοσμιοποίηση, Αυτοδυναμία, Περιεκτική Δημοκρατία

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου μέσου, επιδιώκει ο Δήμος Ελευσίνας για την τουριστική προβολή της Ελευσίνας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έτσι μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ελευσίνα θα έχει τη δική της ξεχωριστή παρουσία στη μεγάλη Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 25-27 Νοεμβρίου.
Η Έκθεση θα έχει αφιερωματικό χαρακτήρα, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού» και στοχεύει στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού. Για τον λόγο αυτό, στο περίπτερο της Ελευσίνας, θα συμμετέχουν και επαγγελματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Τουρισμού τιμά την Έκθεση με την αιγίδα του, ενώ ο ΕΟΤ καθώς και η Περιφέρεια Αττικής παρέχουν στην Έκθεση την πολύτιμη στήριξή τους.
Στην Έκθεση ο Δήμος Ελευσίνας, θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με φυσική παρουσία Β2Β meetings με 150 Hosted Buyers από 50 χώρες, καθώς και συναντήσεις με Επαγγελματίες Επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός».

Η παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος στόχο έχει την ενημέρωση κοινού που προέρχεται από τους κλάδους του αθλητισμού και του πολιτισμού και ενδιαφέρεται να
πραγματοποιήσει σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές.

Καθώς λόγω των περιορισμών που θέτει η πανδημία, οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε να κλείσετε τηλεφωνικά την θέση σας στο 2105565601, Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-20:00.

Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε να ενημερώσετε στο ίδιο τηλέφωνο.

 
Φονικές παρενέργειες των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, αναγνώρισε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκων για πρώτη φορά και αφού έχει δώσει άδεια και εμβολιάστηκαν με αυτά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την ΕΕ.

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 17:37

Νέοι όροι για το Τατόι

Αφορούν στη μετατροπή του κτιρίου του θερινού ανακτόρου σε μουσείο

Οι εργασίες έχουν προϋπολογισμό 14,3 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 17:31

Οι πόλεμοι για το νερό άρχισαν

H Τουρκία θέλει να θέσει σε λειτουργία το φράγμα Ιλίσου στον Ευφράτη

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τα τμήματα Μπάσκετ, Στίβου, Αντιπτέρισης, Κινητικής Αγωγής, Ακροβατικής-Αεροβικής Παιδιών & Αεροβικής Γυναικών του συλλόγου μας για την προπονητική χρονιά 2021-2022 ξεκινούν την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου.
Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην προπονήτρια Ειρήνη Δημοπούλου στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6977406810 ή να στείλετε μήνυμα στο messenger της σελίδας του Συλλόγου μας.
Μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων καθημερινά το απόγευμα στο ωράριο 18.00 - 20.00.
Σας περιμένουμε !
✅Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ
Μηνιαία συνδρομή άνα άτομο: 20€
✅✅Σε περίπτωση δεύτερου παιδιού το κόστος της μηνιαίας συνδρομής και για τα δύο παιδιά είναι 30€ (15€ για το κάθε παιδί), ενώ για τρία παιδιά το συνολικό μηνιαίο κόστος είναι 35€ (15€-10€-10€).
✅✅✅Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα με την μηνιαία τους συνδρομή, χωρίς επιπλέον χρηματικής επιβάρυνσης, να αθλούνται παράλληλα σε δύο έως τρία διαφορετικά αθλήματα της επιλογής τους.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 19:22

Φεστιβάλ Αισχύλεια / CovidFreeFestival

1ο Φεστιβάλ Αισχύλεια ανακοινώνει πως η είσοδος των θεατών στις φετινές παραστάσεις θα γίνεται αποκλειστικά με:
✅Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο)
✅Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες)
✅Αρνητικό PCR test (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) πριν την εκδήλωση
✅Μόνο οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη (μέσω του self- testing.gov.gr) δήλωση, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες βεβαιώσεις.
❌ Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές που δεν πληρούν μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις.
			  </div>
			  		
				<div class=

Με γνώμονα την διασφάλιση της δημοσιας υγείας και με στόχο την ακόμη καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής μας, ο Δήμος Ελευσίνας ζήτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την δημιουργία του πρώτου σταθερού σημείου δωρεάν εργαστηριακών ελέγχων για τη νόσο covid-19 στον Δήμο μας.

 

Το αίτημα μας έγινε δεκτό.

 

Έτσι, τις καθημερινές από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και 25 Σεπτεμβρίου, η πρώτη -και μοναδική στη Δυτική Αττική- σταθερή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας.

Οι δημότες μας θα μπορούν να προσέρχονται καθημερινά και κατά τις ώρες 09:30-15:00, προκειμένου να υποβληθούν στον δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test).

Το σταθερό αυτό σημείο ελέγχου θα συμβάλλει αφενός μεν στην καλύτερη υγειονομική προστασία του Δήμου μας, αφετέρου δε, στη διευκόλυνση των δημοτών μας για το φεστιβάλ «Αισχυλεια», καθώς όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για τη νόσο covid-19.

Σελίδα 1 από 272

Άλλες Ειδήσεις