Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Κοινωνία (169)

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 18:22

Η Ελλάδα των νεόπτωχων

Γράφτηκε από

Περισσότεροι από 20.000 νεόπτωχοι συνωστίζονται έξω από τα ιδρύματα που διανέμουν φαγητό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έλληνες το 60%, οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι ή πρόσφατα απολυμένοι.

Σε απόγνωση πλέον βρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι στρέφονται σε κοινωνικές υπηρεσίες για να βοηθηθούν, στον απόηχο των επώδυνων οικονομικών μέτρων. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στις ουρές συσσιτίων, αφού τα χαράτσια και η αύξηση του ΦΠΑ απαγορεύουν ακόμα και την πρόσβαση στο ποιοτικό φαγητό. Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση κατά 40%, με τους Έλληνες να είναι συντριπτικά περισσότεροι

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 19:02

Σιωπή επιβάλλει το Βερολίνο για το χρέος της Γερμανίας

Γράφτηκε από

Η Γερμανία αποτελεί την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, κινώντας τα νήματα για την αντιμετώπιση (;) της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια τη νομισματική ένωση, έχοντας έως και «αυταρχική» συμπεριφορά απέναντι στα περιφερειακά και υπερχρεωμένα κράτη, όπως η Ελλάδα. Παρά τη θέση ισχύος της, πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για το χρέος του ίδιου του Βερολίνου, αφού τον τελευταίο καιρό τα μηνύματα μόνο θετικά δεν είναι.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, εξέφρασε την ανησυχία του για τα επίπεδα του δημόσιου χρέους της Γερμανίας, τα οποία είναι υψηλότερα από εκείνα της Ισπανίας, ενώ δεν δίστασε να αφήσει αιχμές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θέλει να το γνωρίζει αυτό».

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 19:18

Η νέα κοινωνική ομάδα ακούει στο όνομα "νεοάστεγος"

Γράφτηκε από

Μια νέα κοινωνική κατηγορία ετοιμάζεται να θεσπίσει το Υπουργείο Υγείας, αυτή του «νεοαστέγου» μιας και η οικονομική κρίση, ανάγκασε πολλούς οικονομικά βεβαρημένους συμπολίτες μας, να ζουν στα παγκάκια της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το υπουργείο να κάνει μία καταγραφή των αστέγων του 2011, μιας και το 2009 ανέρχονταν σε 21.216 όπως επεσήμανε ο κ. Μπολάρης, υφυπουργός Υγείας ενώ κοινωνικοί φορείς προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια με διάφορους τρόπους.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 10:13

120.000 άνεργοι στους Δήμους με πεντάμηνες συμβάσεις

Γράφτηκε από

Εργασία έστω και προσωρινά αναμένεται να βρουν 120.000 άνεργοι, με το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους, συνδέσμους και τα νομικά τους πρόσωπα.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 10:46

Καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις Energa- Hellas Power

Γράφτηκε από

Ολοκληρώθηκε η καταγγελία σύμβασης και η διαγραφή από το μητρώο της αγοράς των εταιρειών Energa και Hellas Power, όπως γνωστοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ. Οι δύο εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ενέργεια τους 200 χιλιάδες πελάτες τους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούνται κανονικά από τη ΔΕΗ

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 10:52

Τα ΕΛ.ΠΕ βραβεύονται για το Κοινωνικό τους Έργο

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ το βραβείο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» - Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε αναγνώριση του σημαντικού τους έργου στον τομέα αυτόν.

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Φ. Βαλλινάτου, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση είπε στο cretalive: «Ο σεισμός δεν προειδοποιεί, το ηφαίστειο όμως προειδοποιεί»! Ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο σεισμός είναι  ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, όμως προκαλεί προβληματισμό η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα δοθεί στο υπό δημιουργία πάρκο στο Καστράκι, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της Πολιτιστικής Ακτής, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 07:56

"Ψαλίδι" 12% σε κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Γράφτηκε από

«Ψαλίδι» μπαίνει στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ και στις επικουρικές συντάξεις, με στόχο να εξοικονομηθούν συνολικά 400 εκατ. ευρώ φέτος από τις περικοπές στους συνταξιούχους.

Οι επίορκοι, οι συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, οι καταργήσεις φορέων ιδιωτικού δικαίου, αλλά και κίνητρα για οικειοθελή αποχώρηση είναι τα «όπλα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επίτευξη συνολικά 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

 

Σελίδα 1 από 13

Άλλες Ειδήσεις