Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Επιστήμη (15)

Ένα φύλλο γυαλί, μια ιατρική λαβίδα και ένα πριόνι οστών ήταν κάποια από τα «απαραίτητα» αντικείμενα που ήθελε να έχει μαζί του σε ένα ταξίδι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 07:29

Σε έκθεση το μυαλό του Αϊνστάιν!

Γράφτηκε από

Κομμάτια από το ...μυαλό του Άλμπερτ Αϊνστάιν θα φιλοξενηθούν σε έκθεση που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 09:04

Μποζόνιο Χιγκς: Τι είναι το «σωματίδιο του Θεού»;

Γράφτηκε από

Οι λόγοι για τους οποίους η ανακάλυψή του αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το Σύμπαν.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 16:03

Βρέθηκε ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια

Γράφτηκε από

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ναό 1.600 ετών των Μάγια αφιερωμένο στην "νύχτα" στην κορυφή μιας πυραμίδας στο βόρειο δάσος της Γουατεμάλας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 10:13

ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ Ο... μικρός εφευρέτης

Γράφτηκε από

Το... ηλεκτρονικό γάντι πετά ένας 17χρονος μαθητής σε όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας οι νέοι άνθρωποι έχουν στερέψει από ιδέες και διάθεση για δημιουργία.

Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 09:47

Tι λέει η Ελληνίδα αστροφυσικός για το μέλλον της Γης

Γράφτηκε από

Την Ελληνίδα αστροφυσικό Αθηνά Κουστένη, τίμησε χθες ο Γαλλο-Μεσογειακός σύλλογος «FEM» (Γαλλία-Ευρώ-Μεσόγειος), για την εξαιρετική επιστημονική σταδιοδρομία της.

Μια σημαντική διάκριση κατάφεραν τρεις Ελληνίδες της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες κέρδισαν το δεύτερο βραβείο παγκοσμίως στο… δικαστήριο του Διαστήματος!!!

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 17:43

Ανακαλύφθηκαν οστά Νεάντερταλ σε σπήλαιο στη Μάνη!

Γράφτηκε από

Μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών ανακάλυψε στο σπήλαιο «Καλαμάκια» στη δυτική ακτή της Μάνης, οστά και εργαλεία από Νεάντερταλ 39.000 έως 100.000 ετών!

Την εγκατάσταση σταθμού της NASA στην Καλαμάτα απ’ όπου θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης, προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 08:28

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο βυθό της Ζακύνθου

Γράφτηκε από

Στις 13 Μαΐου, κλιμάκιο της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων έκανε στη Ζάκυνθο υποβρύχια έρευνα στην περιοχή Αλικανά, κατόπιν πρόσκλησης του δήμου Ζακύνθου και υπόδειξη του Π. Βούτου.

Σελίδα 1 από 2

Άλλες Ειδήσεις