Πέμπτη, Μάιος 06, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 19:06

Ιταλία: Ογκώδεις πορείες φοιτητών και καθηγητών για τις περικοπές στην Παιδεία

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας και τις περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία, που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

 

 

Πολλές άλλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα περιλαμβανομένης μίας από ακροδεξιά οργάνωση που αντιτίθεται στην κυβέρνηση Μόντι και μίας αντι-φασιστικής πορείας. Συγκεντρώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες από τη Νάπολη έως την Τοσκάνη, το Βένετο, τη Σικελία, την Απουλία και την Εμίλια-Ρομάνια.

Η αστυνομία έχει ορίσει διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγήν επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στις 14 Νοεμβρίου, για τα οποία η αστυνομία κατηγορήθηκε για χρήση βίας.

Σε μία εποχή που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης ο Μάριο Μόντι, έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας και περικοπές στα δημόσια έξοδα.

Με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να βρίσκεται περίπου στο 35%--τρεις φορές και πλέον μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου--και τα μέτρα λιτότητας του Μόντι να πλήττουν τον χώρο της παιδείας, οι μαθητές και οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στις αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Μόντι, ωστόσο, υπερασπίζεται το πρόγραμμά του λέγοντας ότι θεωρεί πως η κυβέρνησή του των τεχνοκρατών θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που βοήθησε τη χώρα να εξέλθει από την βαθιά οικονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στον εξωτερικό δανεισμό.

protothema.gr

Διαβάστηκε 813 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 19:18

Άλλες Ειδήσεις