Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 10:56

Αισχύλεια 2021 Δυσαρέσκεια, θλίψη και μελαγχολία!

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τέλειωσαν τα φετινά Αισχύλεια αφήνοντας μια πικρή γεύση και μια αποκαρδιωτική εικόνα σε πάρα πολύ κόσμο της περιοχής και όχι μόνο!
 
Τα παράπονα πολλά. Δυσαρέσκεια, θλίψη και μελαγχολία!
 
Το φεστιβάλ των Αισχύλειων είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που εκτός από τον εορταστικό του χαρακτήρα έπρεπε να έχει και την προσέλκυση όχι μόνο θεατών, αλλά και επισκεπτών ώστε να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική πρωτεύουσα 2023, τις ομορφιές της Ελευσίνας και την κουλτούρα των κατοίκων της, με παράλληλες εκδηλώσεις.
 
Στην αξιολόγηση για την επιτυχία ενός φεστιβάλ προέχει η ικανοποίηση του κόσμου,να έχει αγκαλιάσει και να έχει αγκαλιαστεί από όλο τον ντόπιο κοινό. Άρα, λοιπόν, ξεκινάμε από εκεί να τον έχει αγκαλιάσει ο Δήμος, να το έχουν αγκαλιάσει οι δημότες, να το έχουν αγκαλιάσει οι όμοροι δήμοι. Γιατί δεν είναι μόνο το κοινό των δημοτών, αλλά έχουμε και τους όμορους Δήμους.Τελικά να δούμε πόσος κόσμος έρχεται αλλά και αν αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία.
 
Από την πλευρά της ενημέρωσης υπήρξε ελλιπής. Κανείς δεν ασχολήθηκε .Δημοσιογράφοι απείχαν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρξαν ζωντανές μεταδόσεις όπως στο παρελθόν και τα φετινά Αισχύλεια μάλλον πέρασαν τελείως απαρατήρητα.
Τι φταίει; Αρχικά η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους αλλά και σε όσους έχουν κάνει ράπιντ τέστ. Οπότε αυτά τα μέτρα αποθάρρυναν πολλούς, αλλά κυρίως τους επισκέπτες από την Αθήνα. Γιατί να επιλέξουν τα Αισχύλεια, αφού ίδιες παραστάσεις θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στους όμορους δήμους με παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς να μπουν σε τέτοιες διαδικασίες; Να αναφέρουμε ότι ούτε στις μεγάλες συναυλίες που γίνονταν στο Ηρώδειο, Βεάκειο, Κατράκειο και θέατρο Πέτρας υπήρξαν τέτοια .μέτρα.
 
Δεν ήταν μόνο αυτά.Υπήρξαν παράπονα από ανθρώπους οι οποίοι είχαν αγοράσει εισιτήρια, είχαν κάνει ράπιντ τέστ και η Δημοτική Αστυνομία με απαράδεκτο τρόπο δεν τους άφηναν να μπουν, άλλους γιατί είχε περάσει το 48ωρο κατά 3 ώρες και άλλους επειδή στην εκτύπωση δεν φαινόταν καθαρά ο κωδικός. Το άκρον αωτον της παράνοιας ήταν ότι το τελευταίο δεκαήμερο αποφάσισαν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι με ράπιντ τέστ , χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο. Έτσι μια κυρία μου ανάφερε ότι είχε αγοράσει εισιτήριο να παρακολουθήσει μια παράσταση και πήγε να κάνει το ράπιντ τέστ στην Μαγούλα, αλλά το συνεργείο είχε μεταφερθεί στην πλατεία της Ελευσίνας. Όταν πήγε εκεί της είπαν ότι έχει έρθει εντολή να κάνουν ράπιντ τέστ μόνο σε εμβολιασμένους. Η κυρία έφυγε αγανακτισμένη και θυμωμένη αφού έχασε και την παράσταση και το εισιτήριο.
 
Μετά από όλα αυτά η ερώτηση είναι υπήρξε σωστός σχεδιασμός των φετινών Αισχύλειων η ήταν ένα κακώς στημένο πανηγυράκι;
Διαβάστηκε 118 φορές

Άλλες Ειδήσεις