Τετάρτη, Ιούλιος 15, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 18:31

Δήμος Ασπροπύργου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
του Δήμου μας, σας προσκαλούν στην Τελετή Έναρξης
της 13ης περιόδου λειτουργίας του θεσμού
«Ανοιχτό Πανεπιστήμιο», (2019-2020).
Η έναρξη των διαλέξεων θα γίνει από έναν σημαντικό Έλληνα,
τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη
Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου*,
ο οποίος θα μας αναπτύξει το θέμα :
«Οι προτεραιότητες της συνταγματικής αναθεώρησης»,
τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019,
στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (¨Δημήτριος Καλλιέρης¨) Αλέκου Παναγούλη 13.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο* O Σπυρίδων Φλογαΐτης είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 22 Ιουλίου 1950. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1973, και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas στη Γαλλία, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Το 1978, πήρε το διδακτορικό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο και δύο χρόνια αργότερα, ξεκίνησε την Ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Λέκτορας.
Εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής το 1982, έπειτα αναπληρωτής Καθηγητής και έγινε τακτικός Καθηγητής το 1992. Πλέον, διδάσκει Διοικητικό και Συγκριτικό Δίκαιο στην Ελλάδα κι έχει διδάξει ως επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο του Μπορντό.
Από το 1974, είναι δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και, από το 1985, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και του Συμβουλίου Επικρατείας. Έχει διατελέσει Μέλος ή Πρόεδρος σε αρκετές επιτροπές, όπως η Επιτροπή για τις Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρόεδρος) και η Επιτροπή για την Κωδικοποίηση του Ελληνικού Περιβαλλοντικού Δικαίου (μέλος).
Από το 2000 και μέχρι το 2005, ήταν μέλος του Διοικητικού Δικαστηρίου ΟΗΕ, όπου έγινε Πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΔ) κι έχει επίσης, υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος Διοικητικού Δικαστηρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ως τέως Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως τέως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Έχει ονομαστεί Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ιππότης της Τάξεως της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, Επίτιμος Αξιωματούχος του Τάγματος της Τιμής της Ουγγαρίας και Επίτιμος Αξιωματούχος του Τάγματος του Πρίγκιπα Χένρι της Πορτογαλικής Δημοκρατίας.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή σεμινάρια και συνέδρια διοικητικού δικαίου και έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό άρθρων και βιβλίων νομικού περιεχομένου και είναι επιπλέον, συνεκδότης των επιστημονικών άρθρων «Environment and Law», «Energy and Law», «Critical review of legal theory and practice» and «European Review of Public Law».

Διαβάστηκε 207 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 18:44

Άλλες Ειδήσεις