Πέμπτη, Δεκέμβριος 03, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 


 Αποφθέγματα σοφίας του Σοπενχάουερ - Αντέχεις την αλήθεια?

Άκης

Άκης

Πεντακόσια τρία διαφημιστικά μηνύματα «στήριξαν» οικονομικά με άφθονο διαφημιστικό χρήμα τον Νοέμβριο 2020, την τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» που μεταδίδεται καθημερινά σε εθνική εμβέλεια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη).

 

Από την υποδειγματική πορεία του Σεπτεμβρίου στον συλλογικό εφησυχασμό και τον απόλυτο εφιάλτη. Ανεπαρκές συγκοινωνιακό δίκτυο, ανοχή των αρχών και ελλιπής προετοιμασία σε νοσοκομεία, εστίαση και λιανεμπόριο. Τι λένε στο News 24/7 πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης.

Αν ρίξουμε μια ματιά στην στατιστική "πρόοδο" που έχουν σημειώσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις παραβιάσεις στο Αιγαίο θα ανησυχήσουμε πολύ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ (βλ. πίνακα), η τουρκική επιθετικότητα σε λιγότερο από έξι μήνες (2019) έχει διατρήσει τα ελληνικά σύνορα πολλαπλάσιες φορές απ' ότι στο παρελθόν.

 

Τρέμουν με την ιδέα της προμήθειας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ολόκληρου του στόλου Mirage-2000-9 των ΗΑΕ

 

Ενας παρασκηνιακός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη για τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που μπορεί να καταστούν επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τις αμυντικές προμήθειες και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, προσθέτοντας παράλληλα ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της αμερικανικανικής παρουσίας στην περιοχή.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 14:12

Η AstraZeneca παραδέχεται σφάλμα με το εμβόλιο

Η ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα ότι ένα φθηνό, εύκολο στη χρήση εμβόλιο κοροναϊού φάνηκε να είναι έως και 90 τοις εκατό αποτελεσματικό έγινε δεκτό με χαρά. «Πάρτε τον εαυτό σας ένα εμβολιασμό», γιόρτασε ένας Βρετανός ταμπλόιντ, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κοστίζει λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία είναι μια απόδειξη ότι ο Ερντογάν έχει περιορισμένη δύναμη, με τις κόκκινες γραμμές της εθνικής πολιτικής της Τουρκίας να χαράσσονται από τον ακροδεξιό συνεργάτη του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και τον διαβόητο αρχιμαφιόζο φίλο του, Αλαατίν Τσακιτζί, σύμφωνα με  τον καθηγητή της Σχολής Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (ΕΗΕSS-Παρίσι), Hamit Bozarslan.

Με αφορμή τον εορτασμό των Εισοδίων της Παναγίας στις 21 Νοεμβρίου στην πόλη της Ελευσίνας ανοίγει το μικρό μεταβυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο των αρχαιοτήτων.

Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Ασπροπύργου με την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: Απορρίπτουμε τις ανυπόστατες «φιλοφρονήσεις»-Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων

Η αποϊδρυματοποίηση των νέων στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα στερείται ενιαίου θεσμικού πλαισίου. Η λειτουργία της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ με στόχο την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

Σελίδα 1 από 263

Άλλες Ειδήσεις