Τρίτη, Μάιος 26, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 20:08

Δαμασκηνός Παπανδρέου.Πρώτος Μητροπολίτης Ελβετίας 1969-2003

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το τελευταίο έργο της Κωνσταντίνας Πέππα κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες με τίτλο «Δαμασκηνός Παπανδρέου: πρώτος Μητροπολίτης Ελβετίας 1969-2003». 

Η μανδραία διδάκτορας της Θεολογίας ήταν υπεύθυνη για τη διαμόρφωση, μετάφραση και επιμέλεια του ελληνικού κειμένου του δίγλωσσου (γερμανικά-ελληνικά) τόμου. Συγγραφέας του βιβλίου στην γερμανική γλώσσα είναι η Maria Brun. Η στοιχειοθεσία, εκτύπωση και βιβλιοδεσία έγινε στο τυπογραφείο της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο στη γερμανική γλώσσα και παρουσιάζει στο πρώτο μέρος τους σταθμούς του βιογραφικού οδοιπορικού του αείμνηστου Μητροπολίτη (Κάτω Χρυσοβίτση Αιτωλίας 1936 – Chambesy 2011) συνοδεύοντάς τους, στο δεύτερο μέρος, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, το οποίο έχει επιμεληθεί η Κωνσταντίνα Πέππα, βρίσκεται η ελληνική έκδοση του πρώτου μέρους.

            Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Ελβετία και θα ακολουθήσει η παρουσίαση στην Ελλάδα.

Η Κωνσταντίνα Πέππα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μάνδρα απ’ όπου κατάγεται. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, και Θρησκειολογία και Φιλοσοφία στη Γερμανία. Ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην Ελβετία στο αντικείμενο της Ψυχολογίας και της Θεολογίας από όπου αποφοίτησε με τον τίτλο της Διδάκτορος Θεολογίας. Τώρα είναι διορισμένη στη Μέση Εκπαίδευση και διδάσκει σε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο: Die Töchter der Kirche Christi und die Frohe Botschaft des Sohnes Gottes, και τέσσερις επιστημονικές μελέτες.

Διαβάστηκε 1376 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 20:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής» »

Άλλες Ειδήσεις