Κυριακή, Μάιος 31, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 11:32

Φ. Φραγκούλης: "Ποια Τουρκία;Ποιοι Τούρκοι;" - Επεισόδια στην παρουσίαση του βιβλίου του Φ. Φραγκούλη

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                       Ένταση και επεισόδια προκάλεσε στα Χανιά ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «ο Χρυσόστομος», του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη, «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι».

 

 

“Δικαίως διαμαρτύρονται οι νέοι γιατί στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα δεν τους δίνουμε ευκαιρίες για να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα, ούτε έχουμε διασφαλίσει το μέλλον τους, εμείς οι μεγαλύτεροι.

Νέοι είναι, βράζει το αίμα τους, θα κάνουν και τις διαμαρτυρίες τους. Πέταξαν κάποια φέιγ-βολάν, που έλεγαν “ούτε μια ώρα στο στρατό.

Αν ήμουν εν ενεργεία, θα τους καλούσα στο στρατό, θα τους έκανα και μια μικρή δεξίωση για να τους εξηγήσω, τι είναι ο στρατός.

Όλοι όσοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν από τον Δασκαλογιάννη μέχρι τον Μακρυγιάννη για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Αυτό είναι ο στρατός.”

Αυτά υποστήριξε μιλώντας σήμερα στο SUPER FM 89,6, και στον Δημήτρη Παππά,  ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φραγκούλης Φράγκος, σχολιάζοντας τον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ”Ο Χρυσόστομος” με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του, με τον τίτλο “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;”

Στην παρούσα μελέτη ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους» (με αποκορύφωμα τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την καταγωγή πολλών κορυφαίων αξιωματούχων και πολιτικών της Τουρκίας, όπως ο Ερντογάν, ο ίδιος ο Κεμάλ, ακόμα και ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής).

Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

"Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο· αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ. Ήθελα να διαπιστώσω ο ίδιος αν, μετά τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπήρχαν ακόμα ψήγματα των Ελλήνων και των λαών της Μικράς Ασίας ή αν είχαν απομείνει μόνο τα σπασμένα μάρμαρα.

Έμεινα τρία χρόνια και, το καλοκαίρι του 1998, επανήλθα στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, έχοντας πλέον στις αποσκευές μου όχι τα παιδικά μου παραμύθια, αλλά γνώση της σύγχρονης Τουρκίας και τη βεβαιότητα ότι γύρω μου υπήρχαν και υπάρχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν για πολλές χιλιάδες χρόνια αυτό τον τόπο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγίσω το θέμα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μέχρι και σήμερα, έτει σωτηρίω 2012, και να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας, αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νεο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες και γειτνίαση"...

Ο Φραγκούλης Σ. Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Το 1970 εισήλθε πρώτος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ' όπου αποφοίτησε, επίσης πρώτος, το 1974 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής μέχρι την αποστρατεία του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL). Επί έξι χρόνια ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος και Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας. Διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 2004. Έχει διατελέσει Διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Διατέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη διετία 2009-2011. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Πικραμένου ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Μάιος-Ιούνιος 2012).

Είναι Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ρεθύμνης, του Δήμου Αμυνταίου και του Δήμου Ορεστιάδας. Έχει πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ομιλεί την αγγλική, την τουρκική και τη ρωσική γλώσσα. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Το 2010 εξεδόθη η μελέτη του για τη Μάχη του Μαραθώνα με τίτλο Χωρίς Ιππείς (Στρατηγικές Εκδόσεις), η οποία μεταφράστηκε αμέσως στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο Without Cavalry. Battle of Marathon (490 B.C.) ενώ ετοιμάζεται μετάφρασή της και στη γερμανική.

"Τσίγκλισε" τους Τούρκους το νέο βιβλίο του στρατηγού

 

"Τσίγκλισε" τους Τούρκους το νέο βιβλίο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία ; Ποιοι Τούρκοι ;», απόσπασμα από την παρουσίαση του περιεχομένου του από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της Χουριέτ από την Αθήνα με τίτλο «Ένα περίεργο βιβλίο από τον 'πραξικοπηματία' Έλληνα» και υπέρτιτλο «Αποτελεί λέει απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου 'Στρατηγικό Βάθος'», το όνομα του στρατηγού εν αποστρατεία, πρώην αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδας, κ.Φραγκούλης Φράγκος είχε περάσει στους ισχυρισμούς περί στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο. Στην παρουσίαση του βιβλίου, γράφει, τονίζεται ότι αυτό αποτελεί απάντηση στο βιβλίο ¨Στρατηγικό Βάθος» που φέρει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, κ. Α.Νταβούτογλου.

Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος , πριν ακόμα εκδοθεί το Βιβλίο που έγραψε ο κ. Φραγκούλης, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Φράγκος κάνει αναφορά στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ. Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν τον 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».

Ο εκδοτικός οίκος στην ανακοίνωση του τόνισε, γράφει η εφημερίδα, πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε σχόλια ελληνικών ιστοσελίδων που έγραψαν ότι στην περίπτωση που ο Νταβούτογλου διαβάσει το βιβλίο του Φράγκου σίγουρα θα λιποθυμήσει...

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λεζάντα της φωτογραφίας του κ. Φραγκούλη αναφέρεται ότι είχε ασκήσει καθήκοντα και στρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία, μεταξύ 1991 και 1998, και ότι ο κ. Φραγκούλης, που είναι από την Κομοτηνή, γνωρίζει και την τουρκική γλώσσα.

silvercity.gr

Διαβάστηκε 726 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 18:21

Άλλες Ειδήσεις