Κυριακή, Απρίλιος 05, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 18:29

Αγάπη Σμπώκου: «Πρέπει να βγούμε με ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και τον τουρισμό»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρέπει να συστρατευτούμε και να βγούμε στο εξωτερικό με ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και για τον τουρισμό και να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στην οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια, όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί δεν ενδιαφέρουν άμεσα τον επισκέπτη, που έρχεται να κάνει τις διακοπές του, δήλωσε στο www.traveltimes.gr η εκπρόσωπος των Sbokos Hotels Αγάπη Σμπώκου. Τόνισε δε ότι αυτό που αποθαρρύνει τους τουρίστες δεν είναι οι διαδηλώσεις, αλλά τα γεγονότα βίας και ταλαιπωρίας.

Αν και οι κρατήσεις για ένα διάστημα δεν κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα, λόγω της θύελλας, που είχε ανακύψει από την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά αυτή την περίοδο, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σχετικά.  Ωστόσο,  όλη η Ευρώπη είναι μουδιασμένη λόγω της οικονομικής κρίσης και τηρεί στάση αναμονής, εξήγησε η κα. Σμπώκου.  «Θα έλεγα ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι λαμβάνοντας υπ’ όψιν την περίοδο, αλλά οι κρατήσεις για τα συνέδρια κινούνται πολύ χαμηλότερα» εξήγησε.

Αναφορικά με την στάση, που διατηρούν οι tour operators, η ίδια τόνισε ότι η λογική των εκπτώσεων είναι κάπως ξεπερασμένη και αυτό που ζητούν είναι η καλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών στην καλύτερη δυνατή τιμή και αυτό συνιστά μια δυναμική παγκοσμίως. Ούτως ή άλλως, αυτό ήταν που ζήτησαν και πέρυσι και τις προηγούμενες χρονιές. Σημειωτέον ότι οι επιδόσεις το 2011 ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικές, τόνισε η κα Σμπώκου μιλώντας για αύξηση περί το 12-15% στα έσοδα και 15-17% στις διανυκτερεύσεις, με πληθώρα επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Διαβάστηκε 1661 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 18:27
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού »

Άλλες Ειδήσεις