Κυριακή, Σεπτέμβριος 27, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 12:18

Το Εθνικό Θέατρο αποκτά νέα θερινή σκηνή

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Σχολείο της Ειρήνης Παππά, που βρίσκεται στο νούμερο 52 της Οδού Πειραιώς

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, στην χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία της θερινής σκηνής του Εθνικού η οποία θα φιλοξενηθεί στο Σχολείο της Ειρήνης Παππά, που βρίσκεται στο νούμερο 52 της Οδού Πειραιώς.

Οι νέο θέατρο, το οποίο δημιουργείται με χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, είναι χωρητικότητας 1200 ατόμων και να αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη Ιουλίου.

Τα εγκαίνιά του θα γίνουν με μία από τις φετινές μεγάλες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, μια παράσταση που θα φιλοξενηθεί και στην Επίδαυρο (31 Ιουλίου και 1,2 Αυγούστου) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η δεύτερη παραγωγή που θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο είναι οι «Πέρσες» (24,25,26 Ιουλίου ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη η νέα, θερινή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα διατίθεται προς ενοικίαση και στους παραγωγούς του ελεύθερου θεάτρου οι οποίοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εκεί τις παραστάσεις τους.

.protothema.gr

Διαβάστηκε 28 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 12:29

Άλλες Ειδήσεις