Σάββατο, Φεβρουάριος 29, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 16:33

Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνα

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Όταν ένα μέλος του συλλόγου έρχεται και σου εμπιστεύεται σκέψεις και αναμνήσεις που έχει γράψει σε ένα άψυχο χαρτί και ζητά από τον ίδιο τον σύλλογο που επί χρόνια αγκαλιάζει με όλη την οικογένειά του , αφού η μητέρα στελεχώνει και το τμήμα της Χορωδίας και το Χορευτικό τμήμα ενηλίκων… Όταν η ίδια η συγγραφέας αυτού του άψυχου χαρτιού είναι η δασκάλα της παιδικής χορωδίας του συλλόγου …

Όταν αυτά που αποτυπώνονται στο χαρτί ακουμπάνε και εσένα τον ίδιο γιατί κάπως έτσι και η οικογένειά σου έζησε , μεγάλωσε, θυμάται..
Όταν η Πελοπόννησος έχει δεχθεί στα παράλιά της βάρκες και μαούνες με τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας
Όταν και η ίδια σου η γιαγιά χάθηκε από την αδελφή της σαν βγήκε η μια στην Ελευσίνα και η άλλη στο Ναύπλιο…
Τότε δεν μπορείς παρά να αγκαλιάσεις τέτοια προσπάθεια.
Μια προσπάθεια που έχει ένα και μοναδικό σκοπό . Να γράψει μια εγγονή σε χαρτί ,για να μη ξεχαστούν, όλα όσα άκουσε από την δική της γιαγιά για το χθές, την προσφυγιά, την καταστροφή , όταν
κυνηγημένη από τον τόπο που γεννήθηκε και ήρθε σε μια νέα πόλη, άγνωστη γι εκείνη , έπρεπε να συνεχίσει να ζει.
Είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται κυρίως στην οικογένεια της συγγραφέως . Αναμνήσεις και γεγονότα. Φωτογραφίες από το σεντούκι της γιαγιάς . Ένα βιβλίο 80 σελίδων που καθώς το ξεφυλλίζεις αντικρίζεις πίνακες που μπορεί να σου ξυπνήσουν και δικές σου αναμνήσεις. Μέσα από το οικογενειακό αυτό άλμπουμ, βλέπεις και δικά σου πρόσωπα αφού αναφέρεται και στον Συνοικισμό ,στην Ελευσίνα.
Χάρτες που κρύβουν μια ολόκληρη ιστορία.
Φωτογραφίες του ΧΘΕΣ που πρέπει να μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο.
Φέρνουμε στο φως λοιπόν τούτες τις ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ και σας περιμένουμε όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας να ακούσουμε αλλά και να απολαύσουμε ένα πρόγραμμα που με αγάπη ετοιμάσαμε για όλους εσάς .

Θα ξεκινήσουμε με βιντεάκι , θα ακουστούν 2 τραγούδια από τα παιδιά και 3 σκοποί παραδοσιακοί από την Χορωδία του Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνος.
Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βαγγέλης Κουκούλογλου.
Αναμνήσεις από την Πρόεδρο Ντίνα Τριλίκη .
Στο βιβλίο θα αναφερθεί η ψυχολόγος Αλκμήνη Στάντζου και θα διαβαστούν μικρά αποσπάσματα.
Θα συμμετέχει ο καθηγητής Αντώνης Βαρελόπουλος .
Την όλη εκδήλωση θα καλύψει μουσικά , η ομάδα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών ΄Τραγουδάμε την Πόλη’ ,

Χειροποίητα γλυκίσματα θα μοιραστούν σε ατομικές συσκευασίες για να κλείσουμε την εκδήλωση αυτής της παρουσίασης του βιβλίου και να σας ευχαριστήσουμε όλους σας για την παρουσία σας.

Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστηκε 318 φορές

Άλλες Ειδήσεις