Παρασκευή, Αύγουστος 07, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 18:17

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την κλιμάκωση του αγώνα, καταρτίζοντας νέο πλούσιο πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων «'Η θα μπούμε με το κεφάλι ψηλά ή θα μείνουμε όλοι στην πύλη», αυτή την ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση έλαβαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο σε μια ακόμα μαζική Γενική Συνέλευση. Οι απεργοί χαλυβουργοί έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία, αποφασίζοντας τη συνέχιση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΌΦΙΜΑ Μετά και τη συγκρότηση επιτροπής των απολυμένων θα προχωρήσουν και παραπέρα βήματα ώστε να διεκδικηθεί οικονομική ενίσχυση στους απεργούς.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 Ήταν στις 31 Οκτωβρίου όταν οι εργάτες της Χαλυβουργίας αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία διαρκείας, αντιστεκόμενοι στο τελεσίγραφο 5ωρη εργασία και αντίστοιχη μείωση των μισθών κατά 40% ή μαζικές απολύσεις. Με την κήρυξη απεργίας αντιστέκονται και στις απολύσεις συναδέλφους τους - έχουν φτάσει τις 51 - στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία και ο κ. Μάνεσης σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των 380 εργαζομένων. Σήμερα, στο πλάι των εργαζομένων της Χαλυβουργίας βρέθηκαν εργάτες από τις βιομηχανίες, τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες του Θριασίου Πεδίου και την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10.00 πμ στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας παρόντες και οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ καθώς και οικοδόμοι. Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία 2000 ατόμων περίπου, στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας. Τα αιτήματα όλων κοινά: Όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας. Όχι στους μισθούς πείνας. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρέθηκε την Παρασκευή 16Δεκεμβριου η «Hasta la Victoria Siempre». Η ποδοσφαιρική ομάδα των παλαίμαχων έδωσε αγώνα με την ομάδα των απεργών στο γήπεδο του Αίαντα (στην παραλία του Ασπρόπυργου). Παρόντες ποδοσφαιριστές που επί χρόνια υπηρέτησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Διαβάστηκε 1109 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 09:30

Άλλες Ειδήσεις