Παρασκευή, Δεκέμβριος 04, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 


 Αποφθέγματα σοφίας του Σοπενχάουερ - Αντέχεις την αλήθεια?

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 12:53

Άρση περιοριστικών μέτρων: Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος που θα προταθεί στον πρωθυπουργό

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση πελατών.

Αντίστροφή μέτρηση για την προσεκτική και σταδιακή άρση μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού και την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς.

 

 

 

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το σχέδιο των επιστημόνων που αποκάλυψε η Huffingtonpost.gr και το χρονοδιάγραμμα θα αποσαφηνιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

 

 

 

Οι ημερομηνίες της σταδιακής άρσης των περιορισμών ξεκινούν από τις αρχές Μαΐου και φτάνουν έως τα τέλη Ιουνίου. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ημερομηνίες:

 

 

Ημερολόγιο άρσης των απαγορεύσεων*

 

 

 

 

27 Απριλίου

 

 

Δημόσιες υπηρεσίες: Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία

 

 

 

 

4 Μαϊου

 

 

Γενικός πληθυσμός: Θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια (με εξαίρεση τα νησιά). Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 10 άτομα.

 

 

Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (εκτός πολυκαταστημάτων και μεγάλων μεμονωμένων καταστημάτων - αναμένεται να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τετραγωνικά μέτρα) οι οποίες θα λειτουργούν με τους κανόνες που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. 15 τ.μ. ανά επισκέπτη).

 

 

Επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια, με λειτουργία αποκλειστικά με ραντεβού και με υποχρεωτική εφαρμογή των κανόνων που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. διευρυμένο ωράριο).

 

 

 

 

11 Μαϊου

 

 

Εκπαίδευση: Γ′ Λυκείου

 

 

 

 

1 Ιουνίου

 

 

Δημόσιες υπηρεσίες: Εφετείο, Άρειος Πάγος

 

 

Επιχειρήσεις: Πολυκαταστήματα και μεγάλα μεμονωμένα καταστήματα (αναμένεται να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τετραγωνικά μέτρα), τα οποία θα λειτουργούν με τους κανόνες που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. 15 τ.μ. ανά επισκέπτη, διευρυμένο ωράριο).

 

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις, μόνο για ατομική άθληση σε ανοικτό χώρο με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται ήδη στις μετακινήσεις του πληθυσμού (π.χ. μέχρι 2 άτομα με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους).

 

 

Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι.

 

 

Εκπαίδευση: Υπόλοιπες τάξεις Λύκειου και Γυμνάσιο

 

 

15 Ιουνίου

 

 

Δημόσιες υπηρεσίες: Υπόλοιπες Δημόσιες υπηρεσίες

 

 

Επιχειρήσεις: Πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, παιδότοποι κλπ.

 

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι δεξιώσεων, χώροι εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

 

 

Καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης.

 

 

Επιχειρήσεις εστίασης, με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα είναι τοποθετημένα μόνο σε ανοικτό χώρο, απέχουν μεταξύ τους 1,5 μέτρο και κάθε τραπέζι έχει έως 6 άτομα (αναμένεται να εξειδικευθεί η ρύθμιση περαιτέρω).

 

 

Εκπαίδευση: Πρωτοβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση (με επέκταση της εκπαιδευτικής χρονιάς κατά 3 εβδομάδες δεδομένου της αργοπορίας στο άνοιγμα τους)

 

 

 

 

29 Ιουνίου

 

 

Γενικός πληθυσμός: Θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 10 άτομα.

 

 

Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα) τα οποία θα λειτουργούν με ειδικούς κανόνες που θα αφορούν την απόσταση τραπεζιών και τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

 

Ξενοδοχειακές μονάδες με εφαρμογή ορίου πληρότητας (θα οριστεί συγκεκριμένο ποσοστό) για ένα χρονικό διάστημα που θα οριστεί.

 

 

Επιχειρήσεις εστίασης, με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα είναι τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους (έως 1,5 μέτρο για τον ανοικτό χώρο και έως 2 μέτρα για τον κλειστό χώρο) και κάθε τραπέζι έχει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων (που θα προσδιοριστεί στη συνέχεια).

 

 

*Αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η HuffPost, αποτελεί εισήγηση προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού προηγηθεί η οριστικοποίηση κρίσιμων ”λεπτομερειών” μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα.

 

News247.gr

Διαβάστηκε 54 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 19:29

Άλλες Ειδήσεις