Δευτέρα, Οκτώβριος 21, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Άκης

Άκης

 Και τώρα ποιος θα πιστέψει ξανά τους Αμερικανούς; Ποιος ξένος ηγέτης, ποιοι λαοί ανά τον κόσμο θα έχουν εμπιστοσύνη στα λόγια των Αμερικανών αξιωματούχων, από τον πρόεδρο της Αμερικής μέχρι τον τελευταίο διπλωμάτη; Ουδείς και κανένας… Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αυτός ο απαράδεκτος ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόδωσε τους πιο πιστούς και γνήσιους συμμάχους της Αμερικής. Και το έκανε με τον πιο άθλιο και βρώμικο τρόπο.

 

Απολύτως πιθανή θεωρείται η αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 72 έτη, έως το 2060, εφόσον τόσο στη χώρα μας όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές που, με στόχο την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και της γήρανσης του πληθυσμού, καταλήγουν στην εύκολη λύση της παράτασης του εργασιακού βίου.

 

Εν μια νυκτί, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος επί 37 χρόνια βρίσκεται στον πυρήνα της υποδειγματικής λειτουργίας του.

"Θεωρούμε την "Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021" ένα πολύ μεγάλο γεγονός, όχι μόνο τοπικό ή μόνο πολιτιστικό. Είναι μια υπόθεση εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια" έλεγε η Σοφία..

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:53

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας
και η Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική
του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα την «Πρόληψη Γυναικολογικών Κακοηθειών». που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Ελευσίνας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00.

Είναι σίγουρο πλέον ότι η πρόληψη και ο έλεγχος σώζουν ζωές.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του Καρκίνου του μαστού. Με αυτή την ευκαιρία στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν θέματα γυναικολογικών παθήσεων από εξειδικευμένους εισηγητές.

Στο πέρας της εκδήλωσης οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Σας περιμένουμε όλους!

Πρόγραμμα Ενημερωτικού Σεμιναρίου
19.00-19.10 Εισαγωγή και Χαιρετισμός
Παναγόπουλος Π. ,Επίκ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΕΚΠΑ
19.10-19.25 Επιδημιολογία γυναικολογικών κακοηθειών
Κοπανάκη Ε., Αναισθησιολόγος
19.25-19.40 Πρόληψη και Διάγνωση καρκίνου του μαστού
Μπούτας Ι., Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ
19.40-19.55 Πρόληψη και Διάγνωση καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Περγαλιώτης Β., Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ
20.10-20.25 Πρόληψη και Διάγνωση καρκίνου ωοθηκών και ενδομητρίου
Ποτήρης Α., Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ
20.25 Συμπεράσματα Εκδήλωσης-Ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό
Παναγόπουλος Π.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:51

Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» (2η έκδοση)

«Άνθρωποι, Ιστορίες, Πολιτισμός» είναι το θέμα και αντικείμενο της δεύτερης Συνάντησης «Πολιτισμός 2030» που διοργανώνει η Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μεταξύ 7-10 Νοεμβρίου 2019 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας/Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 28, Ελευσίνα).

Στις σημερινές κοινωνίες της γνώσης και της δημιουργικότητας, ο άνθρωπος αναδεικνύεται σε βασικό πόρο της πόλης και της οικονομίας γενικότερα. Αντίθετα με τη βιομηχανική εποχή, οπότε η ανάπτυξη της πόλης στηριζόταν στη συγκέντρωση μονάδων βιομηχανικής παραγωγής, σήμερα οι πόλεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την προσέλκυση «έξυπνων» και δημιουργικών ανθρώπων. Οι έξυπνες πόλεις είναι αυτές που κατοικούνται από έξυπνους ανθρώπους. Ανθρώπους με δυνατότητα δημιουργικής σκέψης, φαντασία, ικανούς να αναγνωρίσουν ευκαιρίες, να φανταστούν νέες δυνατότητες και να τις μορφοποιήσουν, εισάγοντας έτσι νέα δεδομένα, νέες ανάγκες και νέες συνήθειες στις πόλεις τους.

Η φετινή Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» εστιάζει σε τέτοιους ανθρώπους του πολιτιστικού χώρου, τις ιστορίες τους και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ιστορίες αναδιαμόρφωσαν και αναδιαμορφώνουν τόσο τον πολιτιστικό χώρο, όσο και τις πόλεις.

Με τη διεθνή Συνάντηση «Πολιτισμός 2030», ξεκινήσαμε πέρσι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός φυσικού χώρου συνάντησης και ανταλλαγής ανάμεσα στους δρώντες του πολιτισμού, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, με έμφαση στην περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη. Έναν χρόνο μετά, ο νέος αυτός χώρος διευρύνεται συνεχώς. Μέσα από προγράμματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες του πολιτισμού που έλαβαν χώρα μέσα στο 2019, τη δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Φεστιβάλ και τη φιλοξενία της δίδυμης έκδοσης της Συνάντησης «Πολιτισμός 2030» από το Κλουζ της Ρουμανίας, η δεύτερη Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» επεκτείνεται, τόσο ως χώρος δικτύωσης, όσο και ως περιβάλλον από το οποίο ξεπηδούν νέες τάσεις και ξεκινούν μεταβολές.

Στην πρώτη Συνάντηση επιχειρήσαμε μια πρώτη χαρτογράφηση του πολιτισμικού πεδίου όπως διαμορφώνεται σήμερα. Φέτος προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Δίνουμε έμφαση στους ανθρώπους εκείνους που με το όραμα και την επιμονή τους διαμόρφωσαν νέες συνθήκες και άλλαξαν τα δεδομένα όχι μόνο για το ίδιο τους το έργο αλλά και τον χώρο του πολιτισμού συνολικά.

Εστιάζουμε και φέτος σε τρεις θεματικές: το πεδίο της πολιτιστικής πολιτικής, το πεδίο της καλλιτεχνικής παραγωγής και το πεδίο της δημιουργικής οικονομίας μέσα στην πόλη, τις οποίες προσεγγίζουμε μέσα από ομάδες εργασίας ανάμεσα σε προσκεκλημένους ομιλητές και συμμετέχοντες που δεν θέτουν μόνο τις προβληματικές αλλά δίνουν και τις δικές τους απαντήσεις.

Μέσα από τις κεντρικές ομιλίες, τις ομάδες εργασίας, τις δράσεις δικτύωσης αλλά και ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με περιπάτους, εκθέσεις, συμπόσια και ένα έργο ειδικά σχεδιασμένο για τον εορτασμό της ανακήρυξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, δημιουργούμε μια μοναδική ατμόσφαιρα που διευκολύνει τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα σας προσκαλούμε σε μια γιορτή για την πόλη, τους κατοίκους και τους φίλους της Ελευσίνας.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:46

ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας

Αιμιλία Μπουρίτη
Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου
Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική
Κοινότητα του Ασπροπύργου

Τελευταία ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και φαγητό

Η Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του διεθνούς έργου ΄Αμολή' παρουσιάζει το πρώτο μέρος του προγράμματος με τίτλο Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου. Μέσα από μία σειρά από site specific performance, το έργο φέρνει στην επιφάνεια το αγροτικό και πολυπολιτισμικό στοιχείο σε ένα συμμετοχικό πλαίσιο όπου καλλιτέχνες, αγρότες, μετανάστες και το ευρύτερο κοινό δημιουργούν ένα βιωματικό, συλλογικό, καλλιτεχνικό έργο που πραγματοποιείται στους αγρούς του Ασπροπύργου.

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική δράση όπου μέσα από τα στοιχεία της performance, της εικαστικής εγκατάστασης, των προβολών, της αφήγησης, της δυναμικής του τοπίου και τις ψυχικές και πολυπολιτισμικές καταθέσεις κοινωνικών ομάδων, όπως των Αρβανιτών αγροτών και των Ποντίων της συνοικίας της Γκορυτσάς, οι συμμετέχοντες βιωματικά επεξεργάζονται τη σχέση του σώματος με την καλλιεργημένη τροφή, το χώμα, τους σπόρους, το τοπίο, τη μνήμη και την ιστορία των τόπων, καθώς χτίζεται ένας ουσιαστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ τους.

Με αφορμή τη δυναμική της πόλης του Ασπροπύργου, η οποία αντανακλά διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές τάσεις, το έργο Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ευελπιστεί να δημιουργήσει νέα μοντέλα συλλογικοτήτων και ένα διευρυμένο πεδίο για ατομική και συλλογική έκφραση.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Αμολή| Τέχνη & Πολιτισμός, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος 2019-2020, σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου, το Πνευματικό κέντρο Ασπροπύργου, το Γ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ίδρυμα Πολιτισμού Art4elkaar στο Άμστερνταμ, τον Αγροτικό Σύλλογο Ασπροπύργου και τα Ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού́ και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 5577191 & 6949979067
Οι συμμετέχοντες συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Χώροι και Ώρες Διεξαγωγής
5 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Αγρόκτημα δίπλα στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, Ασπρόπυργος

12 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Λεωφόρος ΝΑΤΟ 259, Έναντι ΕΜΑΚ 1, Συνοικία Γκορυτσάς, Ασπρόπυργος

Μετακίνηση Προς και Από τους Χώρους Διεξαγωγής
ΜΕΤΡΟ: Αποβίβαση στο Σταθμό Αγίας Μαρίνας και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 866, Στ.Αγία Μαρίνα – Ασπρόπυργος (στάση Δημαρχείο).

Λεωφορείο του Δήμου στις 17:00 από το Δημαρχείο Ασπροπύργου προς τους χώρους διεξαγωγής και επιστροφή.

Περισσότερες Πληροφορίες

synergasia.org@gmail.com /
https://synergasia.wixsite.com/synergasia /
http://emiliabouriti.com/

Διοργάνωση: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Συν+εργασία
Η μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία Συν+εργασία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2007 από την Αιμιλία Μπουρίτη εικαστικό, performance artist με σημαντική πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πορεία, και καλλιτεχνικό έργο. Ο σκοπός της εταιρείας είναι αποκλειστικά πολιτιστικός, ερευνητικός, μορφωτικός, ενώ αποβλέπει στην προαγωγή της εικαστικής τέχνης, του χορού, του θεάτρου και της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Συν+εργασία στοχεύει στην ολοκληρωμένη προώθηση όλων των μορφών τέχνης στην Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κοινότητας, και στην ενίσχυση των δεσμών τέχνης, κοινωνίας και επιστήμης. Η εταιρεία διοργανώνει σε διεθνές επίπεδο καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια τέχνης και εκπαίδευσης.

Με την Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα:

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:36

Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας

Το Δημοτικό Ιατρείο είναι ένας θεσμός, που ως φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και Φροντίδας, παρέχει σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνουν:

Ιατρικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε δικαιούχους, ανασφάλιστους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Χορήγηση ατομικού δελτίου υγείας των μαθητών/τριών
Χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών για συμμετοχή των μαθητών/τριών του Δήμου Ελευσίνας σε αθλητικές δραστηριότητες
Νοσηλευτικές πράξεις (ενέσεις, περιποίηση τραύματος κλπ)
Το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας

Πρόγραμμα Δημοτικού Ιατρείου:

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:22

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ - Α.Ο."ΚΟΥΡΟΣ"

Σελίδα 1 από 233

Άλλες Ειδήσεις