Τετάρτη, Αύγουστος 12, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 19:18

Η νέα κοινωνική ομάδα ακούει στο όνομα "νεοάστεγος"

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια νέα κοινωνική κατηγορία ετοιμάζεται να θεσπίσει το Υπουργείο Υγείας, αυτή του «νεοαστέγου» μιας και η οικονομική κρίση, ανάγκασε πολλούς οικονομικά βεβαρημένους συμπολίτες μας, να ζουν στα παγκάκια της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το υπουργείο να κάνει μία καταγραφή των αστέγων του 2011, μιας και το 2009 ανέρχονταν σε 21.216 όπως επεσήμανε ο κ. Μπολάρης, υφυπουργός Υγείας ενώ κοινωνικοί φορείς προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο/απάντηση του υφυπουργού Υγείας, Μάρκου Μπόλαρη, σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, θα υπάρξει «νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου ως ειδικής κοινωνικής κατηγορίας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις», ενώ επισημαίνει ότι ήδη οι αρμόδιοι φορείς συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία που αποκαλύπτουν «μια κατ’ αρχήν αυξητική τάση του φαινομένου όσο και μια ποιοτική διαφοροποίηση του παραδοσιακού προφίλ του αστέγου».

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους αστέγους
 

 

Ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων – αξιοποίηση κενών κατοικιών

 


Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει νομοθετικά την έννοια του αστέγου, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Χρειάζεται μήπως να δούμε και άλλους ανθρώπους να πεθαίνουν στα παγκάκια για να πάρει μέτρα το Υπουργείο; Το ότι ο υπουργός σχεδιάζει να ξεκινήσει διαβούλευση για να διαμορφώσει στη συνέχεια ένα σχέδιο δράσης, σημαίνει πρακτικά ότι και αυτός ο χειμώνας θα περάσει χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο.
Παράλληλα με τη λήψη άμεσων μέτρων, είναι επιτακτική η ανάγκη προώθησης του θεσμού της κοινωνικής κατοικίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιούνται κενές κατοικίες για την επανένταξη των αστέγων ούτε ακόμα πραγματικά στοιχεία για τον αριθμό τους.
Ζητάμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόσφατη απογραφή κατοικιών για να φανεί η έκταση του προβλήματος και ο αριθμός των νοικοκυριών που διαβιούν σε υποβαθμισμένες κατοικίες σε όλη τη χώρα»


Διαβάστηκε 1200 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 08:58

Άλλες Ειδήσεις