Κυριακή, Ιούλιος 05, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 19:54

Ποδηλατική Ελευσίνα‎ 4η Ποδηλατική Βόλτα & Ξενάγηση - Ποδηλατική Ελευσίνα

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και λίγα λόγια για την "Ποδηλατική Ελευσίνα"...

Στην "Ποδηλατική Ελευσίνα" πιστεύουμε πως το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το κύριο μέσο μετακίνησης σε πόλεις με ιδανικές κλίσεις δρόμων, όπως η Ελευσίνα και η Μαγούλα. Η αυξημένη χρήση του στην πόλη μας είναι γεγονός, όμως οι υπάρχουσες υποδομές, κυρίως οι ποδηλατόδρομοι, δεν παρέχουν επαρκή ασφάλεια και δεν εξυπηρετούν τον πολίτη.

Η "Ποδηλατική Ελευσίνα" από το 2018 διοργανώνει ποδηλατικές βόλτες, που τις εμπλουτίζει συμπληρωματικά με περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις.

Σκοπός μας είναι:

α) να αναδείξουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όσοι χρησιμοποιούμε το ποδήλατο

β) να διεκδικήσουμε τη δημιουργία επαρκών ποδηλατικών υποδομών και δικτύου ποδηλατοδρόμων

γ) να ενισχύσουμε τις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων και

δ) να αναδείξουμε την πόλη, μέσω της αίσθησης αλληλεπίδρασης που έχει ο ποδηλάτης με το αστικό περιβάλλον λόγω των διαρκών εικόνων που βλέπει συνεχώς, σε αντίθεση με τον οδηγό ενός αυτοκινήτου.

Στις ποδηλατικές αυτές βόλτες, είναι καλεσμένοι να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου, μικροί και μεγάλοι, με κοινό σκοπό τη δημιουργία μιας μεγάλης ποδηλατικής παρέας που θα περνάει όμορφα και θα μπορέσει μελλοντικά να εκπροσωπήσει την Ελευσίνα και σε πανελλήνιες ποδηλατοπορείες, λαμβάνοντας μέρος στο μεγάλο δίκτυο φίλων του ποδηλάτου που διευρύνεται διαρκώς, σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Κοινός παρονομαστής όσων συμμετέχουμε είναι η αγάπη μας για το ποδήλατο και ο σεβασμός για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη φύση.

Σε περιμένουμε.

Διαβάστηκε 237 φορές

Άλλες Ειδήσεις