Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 12:26

Ιδιωτικά γραφεία συντάξεων

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να καταγγείλει την απαράδεκτη λειτουργία συγκεκριμένων ιδιωτικών γραφείων στην ευρύτερη περιοχή μας που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενημέρωσης για την συνταξιοδότηση, όσον αφορά τον κατάλληλο χρόνο φυγής από την εργασία και αφετέρου για το ύψος των συντάξιμων αποδοχών όλων εκείνων των εργαζομένων που βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι καθώς οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες παίζουν με την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων τόσο της περιοχής μας όσο και άλλων περιοχών της Αττικής.

Ένας εμπαιγμός που έχει να κάνει μέχρι και με την αφαίμαξη ενός ολόκληρου μισθού, προκειμένου τα συγκεκριμένα ιδιωτικά γραφεία να δώσουν τις ανάλογες πληροφορίες στους εργαζόμενους για τον κατάλληλο χρόνο συνταξιοδότησης αλλά και για το ύψος της σύνταξης, εκμεταλλευόμενοι πάντα την ανυπαρξία και την ελλιπή ενημέρωση από πλευράς της πολιτείας.

Καλούμε τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να περάσει στην δημιουργία κρατικών υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν δωρεάν τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα συγκεκριμένα ιδιωτικά γραφεία να σταματήσουν τώρα όλες αυτές τις πρακτικές εκμετάλλευσης προς τους εργαζόμενους θυμίζοντας τριτοκοσμική χώρα.

Και τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους στο Θριάσιο Πεδίο, ότι το Εργατικό Κέντρο συμμεριζόμενο το πρόβλημα όλων εκείνων των εργαζομένων που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση, θα λειτουργήσει δωρεάν ειδικό γραφείο που θα παραλαμβάνει όλα τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρχει η πλήρης ενημέρωση για τον κατάλληλο χρόνο συνταξιοδότησης, αλλά και για το ύψος των συντάξιμων αποδοχών έτσι όπως απαιτεί ο ασφαλιστικός φορέας.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στην υπάλληλο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΚΗ κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00 και 17:00 έως 19:00 στα τηλέφωνα: 210 5546321 και 210 5546237.

Για τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ

Διαβάστηκε 2355 φορές

Άλλες Ειδήσεις