Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 19:15

Τροπολογία που αποδεσμεύει χρήματα για τα κόμματα

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε "βιομηχανία" τροπολογιών για δικά τους ρουσφέτια

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν κατατεθεί πάνω από 80 ρουσφετολογικές τροπολογίες

Βουλευτές σχεδόν από όλα τα κόμματα καταθέτουν τροπολογίες μπας και επανεκλεγούν

Βενιζέλος προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Τέρμα στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

Ενοχλημένος ο Πετσάλνικος που ζητά να ενημερωθεί ο Λ. Παπαδήμος για την κατάσταση

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Στο παρα πέντε των πιο κρίσιμων εθνικών εκλογών μετά την μεταπολίτευση, οι περισσότεροι βουλευτές βλέποντας τους πολίτες να τους γυρνούν την πλάτη και να μην επανεκλέγονται, προχωρούν ακόμα και τώρα σε τόσο κρίσιμες στιγμές σε δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες, προκειμένου η επόμενη Βουλή να τους βρει και πάλι βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη Βουλή πως το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 80 τροπολογίες από μέλη του κοινοβουλίου, που δείχνουν πως παρά την τραγωδία που ζει η χώρα εκείνα είναι πιστά στις παλιές κακές συνήθειές τους.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Δευτέρας με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη με τροπολογία αποδέσμευσαν την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η τροπολογία μάλιστα αναφέρει πως τα ποσά αυτά καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων, απαγορεύοντας την κατάσχεση ή εκχώρησή τους, αφού ήδη χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα.

Από την κατάσταση που επικρατεί ενοχλήθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος για τη μαζική κατάθεση υπουργικών τροπολογιών στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπουργό Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπολο, ζητώντας να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση πως η ροή των τροπολογιών που κατατίθενται στη Βουλή τα τελευταία 24ωρα «εμφανίζει μια εικόνα που δεν αρμόζει στο Κοινοβούλιο»!

Διαβάστηκε 943 φορές

Άλλες Ειδήσεις