Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 20:40

Καταγγελία για τοξικά απόβλητα στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για τα τοξικά απόβλητα της Αττικής υπέβαλε η Κατερίνα Πιπιλή

  Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για τα τοξικά απόβλητα της Αττικής υπέβαλε η Κατερίνα Πιπιλή (Άρμα Πολιτών), γραμματέας περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, καταγγέλλοντας πως «υπάρχουν ακόμα περιοχές στη δυτική Αττική που μολύνονται καθημερινά από τοξικά απόβλητα, τα οποία εναποθέτονται στους χώρους αυτούς παρανόμως. Τέτοιες εκτάσεις είναι η θέση Μαλιαζέζα και Σωτηρόζα που ανήκουν στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

»Οι παραπάνω εκτάσεις, σύμφωνα με το Δασαρχείο Αιγάλεω, έχουν χαρακτηριστεί ως προτεινόμενες επεμβάσεων. Λόγω του ότι οι εκτάσεις αυτές είναι αδύνατον να αποκατασταθούν φυσικά, χρήζουν ανθρώπινης επέμβασης για ανάπλαση και εκ νέου διαμόρφωση. Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες για παράνομη απόρριψη μπαζών διάσπαρτα στην περιοχή Μελετάνι του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας».

Οι ελεγκτές Περιβάλλοντος, σημειώνει η Κ. Πιπιλή, «έχουν κάνει μήνυση κατ' αγνώστου για το παραπάνω ζήτημα καθώς επίσης υπήρξε σχετική ενημέρωση στη νομαρχία της Δυτικής Αττικής. Έχει ήδη υπάρξει πρόταση για την ανάπλαση και διαμόρφωση των παραπάνω περιοχών που προτείνει τα εξής: συγκέντρωση των τοξικών αποβλήτων σε ένα χώρο, την αδρανοποίησή των και τέλος την μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο μέχρι σήμερα έχει αναλάβει η ΕΤΒΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για την αποκατάσταση του μολυσμένου χώρου, καταλήγει η γραμματέας του ΠΕΣΥ και ερωτά τον περιφερειάρχη:

1. Είναι όντως στην δικαιοδοσία της ΕΤΒΑ η αποκατάσταση της μολυσμένης περιοχής;

2. Αν ναι, γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε καμία ενέργεια, ούτε από η ΕΤΒΑ, ούτε κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία;

3. Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την επίλυση του προαναφερθέντος περιβαλλοντικού προβλήματος και γιατί δεν ενεργοποιείται τόσα χρόνια;

Διαβάστηκε 1201 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 09:11

Άλλες Ειδήσεις