Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 08:57

Πρόσληψη υπαλλήλου στην Βουλή εκτός ΑΣΕΠ, παρά τις διαβεβαιώσεις...

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόκληση για τα αισθήματα των πολιτών θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη στελέχωση πολιτικών γραφείων απόμαχων πολιτικών, με δημόσιο χρήμα και διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ

 

Πρόκληση για τα αισθήματα των πολιτών θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη στελέχωση πολιτικών γραφείων απόμαχων πολιτικών, με δημόσιο χρήμα και διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ τη στιγμή που η χώρα μας αγωνίζεται για την οικονομική της επιβίωση και την κοινωνική της αξιοπρέπεια, με τις κανονικές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο να χάνονται κατά χιλιάδες.

Δεν υπηρετεί ούτε τη δημοκρατία ούτε το δημόσιο συμφέρον η απόφαση της Ολομέλειας Βουλής (1737 ΦΕΚ Α/51/10.04.1997) που δίνει στους διατελέσαντες αρχηγούς κοινοβουλευτικών ομάδων δικαίωμα να διατηρούν εφ’ όρου ζωής, ακόμη κι αν δεν είναι πια βουλευτές ούτε συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, δικό τους πολιτικό γραφείο με πρόσωπα της επιλογής τους που μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Αποτυπώνει ξεπερασμένες αντιλήψεις περί ισόβιων πολιτικών ελίτ, και πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο.

Στο πλαίσιο αυτό δυστυχώς ο πρώην Πρόεδρος της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» φαίνεται ότι εκτός από νόμιμο, θεωρεί και ηθικό να διορίσει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2012, με δαπάνη της Βουλής των Ελλήνων, έναν μετακλητό υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο με βαθμό Γ' (ενώ όλοι οι άλλοι νέοι υπάλληλοι εισάγονται στο δημόσιο με το βαθμό ΣΤ’ (ΦΕΚ 48, 2-2012). Και μάλιστα, παρά την διαβεβαίωση του Προέδρου της Βουλής ("Το Βήμα", 15/12-2011) ότι δεν γίνονται νέες προσλήψεις και ότι αν χρειαστεί προσωπικό, θα γίνονται προκηρύξεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Επισημαίνουμε δε, ότι η Βουλή συνεχίζει να μην περιλαμβάνεται στο σύστημα «διαύγεια».

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι θεωρούμε ότι τέτοιου είδους "κατά νόμον" προσλήψεις προσβάλλουν τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες και δίκαια επιτείνουν την οργή τους για την συνεχιζόμενη αναξιοκρατία και την προκλητική ανισότητα ευκαιριών στο ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστηκε 993 φορές

Άλλες Ειδήσεις