Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:03

Παραδόθηκε στο Δήμο Ελευσίνας η Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα παλαιά λατομεία

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Παραδόθηκε στο Δήμο Ελευσίνας η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση των παλαιών λατομείων στη θέση Βλύχα, η οποία ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει κάποια χρόνια πριν. 


  Η πρόταση αυτή απαντά σε αίτημα του Δήμου, που διατυπώθηκε με επιστολή του εκλιπόντος Δημάρχου Γιώργου Αμπατζόγλου στις 7/10/2011 κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την απόφαση και την επιστολή ο Δήμος Ελευσίνας ζητούσε από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης, αίτημα που έγινε δεκτό.
  Την μελέτη συνέταξε ομάδα μελετητών αποτελούμενη από τους: Α. Βοζάνη - αρχιτέκτονα - Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Ε. Ξένου - εικαστικό - Καθηγήτρια ΕΜΠ και Κ. Μωραΐτη - αρχιτέκτονα - Καηγητή ΕΜΠ.
  Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα της μελέτης: "Ο προτεινόμενος μετασχηματισμός του τοπίου αποσκοπεί στην ερμηνεία του χώρου και στην προβολή των αναφορών που συνδέονται με την ιστορική διάσταση της πόλης και στην ανάδειξη του σύγχρονου ρόλου ως σημαντική πολιτισμική εστία ... Προτείνεται ανάμεσα στα άλλα, διαμόρφωση υπαίθριου θεάτρου, υπαίθριου συνεδριακού κέντρου, αλλεπάλληλες ζώνες χαμηλής και υψηλής φύτευσης, ζώνες κίνησης - περιπάτου, περιμετρικός πεζόδρομος, μονοπάτι προς τον Ενετικό πύργο (του οποίου προτείνεται η αποκατάσταση) ... Με την μελέτη δηλώνεται η δυνατότητα σύνδεσης με τον αρχαιλογικό χώρο μέσω μιας υπό διάνοιξη οδού (Θουκυδίδου)... Προτέινεται επίσης η διατήρηση των κορυφών ή η όσο το δυνατόν μικρότερη καθαίρεση, ώστε να μην αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του τοπίου".

Διαβάστηκε 808 φορές