Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 12:08

Νεοκλασικά κτίσματα επί της οδού Νικολαϊδου

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή του Δήμου Ελευσίνας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, με θέμα:«Νεοκλασικά κτίσματα επί της οδού Νικολαϊδου» 

     Επικαιροποιώντας τις διαπιστώσεις από την έκθεση της συμπαραστάτη του δημότη κ. Σωτηρίας Νίκα, σε συνάρτηση με πρόσφατες προσωπικές μας διαπιστώσεις ως κατοίκων χρηστών του πεζοδρόμου, αλλά και εκφράζοντας τις ανησυχίες και επισημάνσεις περιοίκων και επαγγελματιών, σας ενημερώνουμε ότι: Η μακρόχρονη εγκατάλειψη και έλλειψη συντήρησης στο γνωστό Νεοκλασικό κτίσμα στην συμβολή των οδών Νικολαϊδου και Περικλέους και η καθημερινά επιβαρυνόμενη καταπόνηση του όλου οικοδομήματος είναι ορατή με μια απλή ματιά.

Ο κίνδυνος αποκόλλησης τμημάτων και στοιχείων της εξωτερικής όψεως (εξώστες),και πιθανής κατάρρευσης του όλου οικοδομήματος σε περίπτωση σεισμού αλλά και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι άμεσος!

Η συχνότητα διέλευσης των πεζών και η επερχόμενη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση και λήψη μέτρων για την αποφυγή πιθανού τραγικού ατυχήματος με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής και την κατάρρευση ενός οικοδομήματος που η αναπαλαίωσή του θα κοσμεί την πόλη μας, θα εξυπηρετεί τις πολιτιστικές ανάγκες και κυρίως δεν θα προσβάλει την ιστορία και την αισθητική των μνημείων του Αρχαιολογικού μας χώρου.

Αντίστοιχα προβλήματα μικρότερης έκτασης αλλά άμεσης επικινδυνότητας παρουσιάζει και το κτήριο του παλαιού δημαρχείου επί της Νικολαϊδου και Βασιλείου Λάσκου.

   Ως αρμόδιοι φορείς και υπεύθυνοι διαχειριστές του οικοδομήματος, παρακαλούμε να φροντίσετε για την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία με τον δήμο, και ανάληψη πρωτοβουλιών επίλυσης του προβλήματος πριν μας προλάβουν τυχόν δυσάρεστα γεγονότα και η κατόπιν εορτής αναζήτηση ευθυνών.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

 Ο Πρόεδρος

 Γρηγόρης Κοροπούλης

Διαβάστηκε 1195 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 12:38