Παρασκευή, Απρίλιος 03, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Καυτή Επικαιρότητα

Γιατί απέτυχε η Δύση και όχι η Ανατολή;

Τα νούμερα είναι γνωστά. Χθες, 31 Μαρτίου, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία βρέθηκαν στις 4 πρώτες θέ...

Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

Βαρύτερες τελικά οι συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ενδεχομένως να μην...

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

Το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία εκφράζουν την επιθυμία να φιλοξενήσουν ορισμένα από αυτά - Σύροι στα...

Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν «δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, εάν ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπα...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  

 • Γιατί απέτυχε η Δύση και όχι η Ανατολή;

  Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:45
 • Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

  Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:27
 • Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

  Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:55
 • Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

  Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 14:13
 • ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

  Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 17:15

 

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:04

Διπλό «όχι» απο τους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας για τις φυλακές

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διπλό «όχι» για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο από τους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου αλλα και του δήμου Ελευσίνας.

 


Παρακάτω οι ανακοινώσεις των κκ δημάρχων Μελετίου & Οικονόμου

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, η συνάντηση που είχε ζητήσει, εγγράφως, κατ’ επανάληψη, από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, για το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Θέμα για το οποίο η Δημοτική Αρχή εξέδωσε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 ψήφισμα, που συγκέντρωσε την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με σαφή διατύπωση κατά της εγκατάστασης των φυλακών στον Ασπρόπυργο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου παρούσης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφίας Νικολάου. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου τοποθετήθηκε επί του θέματος της
μετεγκατάστασης των φυλακών σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ψήφισμα που υιοθέτησε με Απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιου στις 4 Σεπτεμβρίου 2019. Παράλληλα
αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαχρονικές παραλήψεις της πολιτείας σε θέματα παιδείας, περιβάλλοντος, ασφάλειας των πολιτών και των αναγκαίων έργων υποδομής, σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις του Δήμου Ασπροπύργου. Στάθηκε επικριτικά απέναντι στη στάση της πολιτείας, η οποία έως και σήμερα, παρέλειψε να ενημερώσει, τη Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες της, σχετικά με τη μετεγκατάσταση των φυλακών στον
Ασπρόπυργο. Σε τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, η Τοπική Κοινωνία μας εμπιστεύεται σταθερά, γιατί δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων, για να πάψει η Δυτική Αττική και ιδιαίτερα το Θριάσιο Πεδίο να αποτελεί την πίσω αυλή της
Αττικής, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε τον Ασπρόπυργο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί που παρέστησαν στην συνάντηση καθώς τόνισαν τις σοβαρές ελλείψεις στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων, που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες των όμορων Δήμων. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου τόνισε την ανάγκη η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 να μην υποδεχθεί φυλακές αλλά έργα πολιτισμού και κοινωνικών αναγκών.
Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Γιάννης Ηλίας όσο και οι επικεφαλείς των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ.
Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλέξανδρος Τσοκάνης και Αγησίλαος Τσίγκος παρέμειναν σταθεροί στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της μετεγκατάστασης των
φυλακών στον Ασπρόπυργο, θεωρώντας ότι δεν έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν στον Ασπρόπυργο.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας που τοποθετήθηκε αρνητικά και αυτός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Πράσινης Ενέργειας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας, κ. Λεωνίδας Παππάς. Η πολιτική ηγεσία αποδέχθηκε το αίτημα του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου να παραστεί εκπρόσωπός της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, όπου έχει τεθεί προς συζήτηση το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών στον Ασπρόπυργο.


Παρακάτω η ανακοίνωση του κου Οικονόμου Αργύρη:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, η συνάντηση που είχαν ζητήσει εγγράφως οι Δήμαρχοι Ελευσίνας και Ασπροπύργου για το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.

Τη Δημοτική Αρχή Ελευσίνας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Οικονόμου ζήτησε από τον Υφυπουργό να του γνωστοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής και τα κριτήρια επιλογής της μετεγκατάστασης των φυλακών στη συγκεκριμένη περιοχή του Ασπροπύργου.
thriassio.gr

Διαβάστηκε 14 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 13:28

Άλλες Ειδήσεις