Τετάρτη, Απρίλιος 01, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Καυτή Επικαιρότητα

Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

Βαρύτερες τελικά οι συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ενδεχομένως να μην...

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

Το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία εκφράζουν την επιθυμία να φιλοξενήσουν ορισμένα από αυτά - Σύροι στα...

Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν «δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, εάν ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπα...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  

Ελευσίνα 2021: Οι 36 χαμένοι μήνες και οι προσπάθειες να σωθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η Ελευσίνα και η Ελλάδα βρίσκεται η υπ...

 • Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

  Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:27
 • Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

  Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:55
 • Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

  Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 14:13
 • ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

  Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 17:15
 • Ελευσίνα 2021: Οι 36 χαμένοι μήνες και οι προσπάθειες να σωθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα

  Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:15

 

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 11:16

Co-creating Europe in 24 cit

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Πώς η διασυνοριακή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά

 

 

Tandem Europe Final Meeting

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης “Co-creating Europe in 24 cities. Πώς η διασυνοριακή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά”, που διοργανώνεται από το European Cultural Foundation και το Ίδρυμα MitOst, η Motus Terrae – Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο χώρο σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Ελευσίνα, όπου θα παρουσιαστούν 7 από τις 15 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Tandem Europe 2015 – 2017.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές εκδηλώσεις στην Ελευσίνα, οι οποίες θα περιλαμβάνουν εργαστήρια και εικαστικές εγκαταστάσεις. Κάθε εργαστήριο είναι αφιερωμένο σε μία ομάδα και το έργο της και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ίδια την ομάδα και να συνομιλήσουν με τα μέλη της ομάδας για την πορεία τους, το έργο, τις δράσεις και τα μελλοντικά τους βήματα.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:45 θα πραγματοποιηθούν 8 διαφορετικές διαδρομές στην πόλη της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε εργαστήρια και σε διαδραστικές εγκαταστάσεις κρυμμένες σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Ελευσίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών, σας καλούμε στο χώρο της Ελαιουργικής όπου μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά 7 από τις 15 ομάδες και τα πρότζεκτ τους μέσα από ανοιχτές συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια. Κάθε ομάδα Tandem έχει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό της Ελαιουργικής. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά επαγγελματίες από διάφορους Ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς, να συνομιλήσετε με τους καλλιτέχνες και να ανταλλάξετε ιδέες με τους επισκέπτες μας που έρχονται στην Ελευσίνα ειδικά για την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Tandem Europe.

Μέσα από τη στήριξη νέων επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, το πρόγραμμα Tandem Europe στοχεύει στη δημιουργία έργων που προάγουν την κοινωνική καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πλαίσιο του Tandem Europe 2015-17 δημιουργήθηκαν 15 ομάδες - ζευγάρια από 24 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες συνεργάστηκαν για ένα χρόνο με σκοπό τη δημιουργία έργων κοινωνικής καινοτομίας.

Οι θεματικές και οι κοινωνικές προκλήσεις που καλούνται να λύσουν τα 15 έργα αφορούν κυρίως: την ελευθερία της έκφρασης, τη δημοκρατία, την πολιτιστική οργάνωση, την ανάπτυξη κοινοτήτων, την κοινωνική συνοχή, κ. α. Γνωρίστε τις ομάδες, τα έργα και βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελευσίνα εδώ.

Οι δράσεις απευθύνονται σε κατοίκους, παιδιά αλλά και όσους ασχολούνται με έργα πολιτισμού, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται για έργα και δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση πολιτιστικών και κοινωνικών δομών στην Ευρώπη.

Το Tandem Europe έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση εκείνων που παράγουν δημιουργικές λύσεις οι οποίες καθιστούν την κοινωνική καινοτομία εφικτή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα ενισχύει τη στρατηγική σκέψη σε ότι αφορά τις διαδικασίες οργανωτικής ανανέωσης, βοηθά στη δημιουργία και στη διατήρηση πολιτιστικών και καινοτόμων αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς και διερευνά δημιουργικές και συνεργατικές λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων.

Τις δράσεις στην Ελευσίνα διοργανώνει η Motus Terrae - Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο χώρο σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 και με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α., της Φιλικής Φωλιάς και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Tandem: www.tandemforculture.org

Για τις δράσεις στην Ελευσίνα:
Νικολέτα Κοντούλη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +30 694 947 3147

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
Δέσποινα Χαλβατζή, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +30 698 304 7848
Μαρία Χατζοπούλου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος Tandem Europe, μία πρωτοβουλία του European Cultural Foundation και του Ιδρύματος MitOst e.V. σε συνεργασία με το Fondazione Cariplo. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα Ιδρύματα Robert Bosch Stiftung και Σταύρος Νιάρχος.

 

Διαβάστηκε 357 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:59

Άλλες Ειδήσεις