Παρασκευή, Απρίλιος 10, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Καυτή Επικαιρότητα

Γιατί απέτυχε η Δύση και όχι η Ανατολή;

Τα νούμερα είναι γνωστά. Χθες, 31 Μαρτίου, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία βρέθηκαν στις 4 πρώτες θέ...

Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

Βαρύτερες τελικά οι συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ενδεχομένως να μην...

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

Το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία εκφράζουν την επιθυμία να φιλοξενήσουν ορισμένα από αυτά - Σύροι στα...

Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν «δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, εάν ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπα...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  

 • Γιατί απέτυχε η Δύση και όχι η Ανατολή;

  Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:45
 • Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

  Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:27
 • Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

  Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:55
 • Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

  Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 14:13
 • ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

  Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 17:15

 

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 09:01

Τα σχολεία του Κωστή Παλαμά

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

 

 

.....

 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ κατατάσσονται τα νερά κολύμβησης των δύο ακτών κολύμβησης της Ελευσίνας (Πλαζ ΦΟΝΙΑΣ και ΙΡΙΣ), όπου γίνονται συστηματικές μετρήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η αξιολόγηση έχει γίνει από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπ. Περιβ. με βάση τις μετρήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών (2011-2014), όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία (ευρωπαϊκή και εθνική). Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων (από 2007 μέχρι σήμερα) μπορείτε να τα βρείτε:

ΦΟΝΙΑΣ- http://www.bathingwaterprofiles.gr/monresrv/GRBW069229028101

ΙΡΙΣ- http://www.bathingwaterprofiles.gr/monresrv/GRBW069229027101

......

 

Aιτήσεις για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς 

 

Ανακοινώνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για τις εγγραφές και επανεγγραφές των παιδιών  στους παιδικούς σταθμούς (για το έτος 2015-2016) θα έχουν έναρξη την Παρασκευή 19 Ιουνίου και λήξη την Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων εν όψει της ένταξης των παιδικών σταθμών της πόλης μας στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο των παιδικών σταθμών: Εθν. Αντιστάσεως 15 και στο τηλ: 2105546565 στην κα. Κολιοφώτη Κατερίνα.

Καθώς και στην ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - Π.Α.Κ.Π.Π.Α. - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ. 

......

 

Καλοκαιρινά μπάνια 

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. ενημερώνει τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. ότι θα πραγματοποιεί καθημερινά καλοκαιρινά μπάνια στους Αγίους Θεοδώρους από 11 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2015, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει σε 15 συνεχόμενα μπάνια, επιλέγοντας το διάστημα και τις ώρες:

 • 1-21 Ιουλίου (πρωί και απόγευμα)

 • 22 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου (πρωί και απόγευμα).

Τα πούλμαν είναι επιδοτούμενα από το Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Για την καλύτερη διοργάνωση και την εξυπηρέτηση των μελών θα προβούμε σε προεγγραφές από 2 Ιουνίου έως 9 Ιουνίου και ώρες 9:00 έως 11:00 το πρωί.

 

......

 

Καθαρισμοί οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα (και στην απομάκρυνση τους), στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Μετά τον καθαρισμό θα πρέπει με ίδια μέσα να απομακρύνουν τα υπολείμματα πρασίνου χωρίς να τα εναποθέτουν παρανόμως σε πεζοδρόμια, δρόμους κ.λ.π. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο και καταλογισμός της δαπάνης του Δήμου για τον καθαρισμό καθώς και βεβαίωση των ποσών αυτών εις βάρος του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Για τις ποινικές κυρώσεις υποβάλλεται μήνυση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

......

 

"παιδικοί σταθμοί - ο πρώτος σταθμός στην αναπτυξη του παιδιού"

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημερίδα που οργάνωσαν οι παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες.

 

Επιστημονικά εμπεριστατωμένες οι ομιλίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

 

Με αμεσότητα, ήρεμο επιστημονικά λόγο, με συναίσθημα, η κα Αλκμήνη Στάντζου, ψυχολόγος - ψυχαναλύτρια, μίλησε για την αιώνια σχέση μητέρας - παιδιού από όλες τις παραμέτρους.

 

Για τις διαταραχές στο λόγο, η κα Ειρήνη Κιάμου, παθολόγος λόγου και ομιλίας έθιξε με ακρίβεια όλα εκείνα που κάνουν το παιδί να μην μπορεί να εκφραστεί.....

 

Στη συνέχεια ο κος Θανασιάς Ευθύμιος, ειδικός γιατρός εργασίας, πιστοποιημένος εκπαιδευτής α΄ Βοηθειών μίλησε άμεσα και παραστατικά για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

 

Για τα όρια - οριοθέτηση των παιδιών η κα Ζωή Σιούτη, κλινική ψυχολόγος, μας ανέπτυξε επιστημονικά την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στη ζωή του παιδιού, με τη χρήση φυσικών και λογικών συνεπειών.

 

Τέλος ο πατέρας Αντώνιος Καλλιγέρης, εκπαιδευτικός και υπεύθυνος διεύθυνσης ποιμαντικής γάμου και οικογένειας απευθύνθηκε στα ζευγάρια, στη σχέση των συντρόφων μεταξύ τους σε σχέση με το παιδί με έναν μοναδικά "πρωτοποριακό" λόγο που άγγιξε όλους....

 

Στην ημερίδα παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος κος Τσουκαλάς Γ., ο αντιδήμαρχος οικονομικών κος Μαυρογιάννης Αθ., ο αντιδήμαρχος Μαγούλας κος Ανδρώνης Χ., από το σύλλογο εθελοντών της πόλης μας πάντα παρών ο κος Καλυμνάκης Γ. .

 

Συμπερασματικά και δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας που διέπει όλο το παιδαγωγικό πρόγραμμα εδώ και 20 μήνες η προϊσταμένη των παιδικών

 

σταθμών, κα Κολιοφώτη Κατερίνα, παρουσίασε τα σημεία εκείνα που προωθούνται :

 

Στους παιδικούς σταθμούς της πόλης της Ελευσίνας για το παιδί, ως κέντρο ενδιαφέροντος, επιβάλλεται και προωθείται:

 

Να περνάει τη μέρα του και να εργάζεται σ΄ ένα χώρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του, χωρίς επέμβαση στα έργα του.

 

Η τάξη να ανήκει στα παιδιά, που θα τη μοιράζονται με τον/την παιδαγωγό σε συνθήκες ισονομίας και δημοκρατικότητας.

 

Κάθε παιδί να παίρνει το χρόνο που του χρειάζεται για να τελειώσει μια δραστηριότητα χωρίς να αποθαρρύνεται (σεβασμός στην ατομικότητα, μοναδικότητα).

 

Να χρησιμοποιεί τα χέρια του ώστε να εξασκείται η λεπτή κινητικότητά του.

 

να μπορεί να επιλέγει τη δραστηριότητα που επιθυμεί - ελεύθερη βούληση.

 

Να υπάρχει καθημερινή επαφή με τη φύση κάνοντας περιβαλλοντολογικές δράσεις και δράσεις ανακύκλωσης.

 

να καθίσταται δυνατό να ενταχθεί σε ομάδες διαφορετικών ηλικιών (αντιμετωπίζω τον μεγαλύτερο - φροντίζω τον μικρότερο).

 

Να ενθαρρύνεται στο σεβασμό και στη βοήθεια, προσφέροντας, δίνοντας ο ένας στον άλλον, ακολουθώντας πρότυπα ευγένιας που τους δίνονται βιωματικά

 

 ......

 

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό

  Το ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" - Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα-Ειδυλλία).
  Το πρόγραμμααπευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής. Σκοπός του είναι η απόκτηση γλωσσικών δεξιοτήτων και πρακτικών, κοινωνικών και διαπολιτισμικών ικανοτήτων που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
  Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι ΔΩΡΕΑΝ. 
  Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Δρ. Δήμητρα Σιταρένιου - 6979 156 469 (13:00 - 15:00 & 18:00 - 22:00). E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες στο 4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας.

.....

                            Ψήφισμα  σχετικά με τις απολύσεις των εργαζομένων στην Χαλυβουργική                                                                      

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου  2015 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΡΙΜΑΚΗ, παρόντος του Δημάρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, συζήτησε το 1ο έκτακτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης << Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις απολύσεις των εργαζομένων στην εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. »  και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών του

                          

       ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

          Την έκδοση του παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

 

 • Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαράδεκτη και κοινωνικά προκλητική την πρόθεση της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ Α.Ε. να προβεί στην απόλυση εκατόν (100) εργαζομένων.
 • Μέσα στην οικονομική κρίση που το τελευταίο οχυρό των πολιτών σήμερα είναι η υγεία και η εργασία, έρχονται εταιρείες που με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων απέκτησαν τεράστια κέρδη ώστε να κάνουν τους ανθρώπους αριθμούς και προμετωπίδα συμφερόντων.

 

 • Το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων σε όποια δράση επιλέξουν μέχρι την δικαίωσή τους.
 • Καλεί δε την Κυβέρνηση να μην επιτρέψει τέτοιου είδους ενέργειες, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο του εργάτη. ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ.

           Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί:

 • Στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη.
 • Στους Βουλευτές της περιοχής
 • Στην Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου
 • Στον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής κ. Ι. Βασιλείου
 • Στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής
 • Στην Διοίκηση της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ Α.Ε.
 • Στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ Α.Ε.
 • Στον Τοπικό Τύπο

           Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό  83/15.

 

 .....

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

   Ενόψει της 23ης Δράσης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», ο Δήμος Ελευσίνας απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, δίχως περιορισμό ως προς το είδος και την ποσότητα των προϊόντων.

   Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί (είτε έχουν συμμετάσχει είτε όχι, στο κίνημα του Δήμου) να υποβάλλουν εκ νέου τις προσφορές τους έως την Πέμπτη 19-3-2015 και ώρα 10:00 πμ στο fax: 2105544934 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Για ενδιαφερόμενους των οποίων η ιδιότητα του παραγωγού δεν έχει ελεγχθεί προγενέστερα, θα ζητηθούν τα αντίστοιχα παραστατικά.

.....

Επιστολή Αντιδήμαρχου Π. Λινάρδου προς ΟΑΕΔ:

"Ο Δήμος εξέδωσε τις άδειες για τις Εργατικές Κατοικίες"

 

  Με τις προσπάθειες των Υπηρεσιών του Δήμου και της Πολεοδομικής Υπηρεσίας εκδόθηκαν οι άδειες δόμησης για το σύνολο των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του ΙΡΙΣ. Με επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Λινάρδου προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ επισημαίνεται το γεγονός αυτό καθώς και ότι ο Οργανισμός μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων ώστε να αποπερατωθούν και να δοθούν στους δικαιούχους. Επισημαίνεται ακόμη ότι στο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών πρέπει ο Οργανισμός να φροντίσει για την φύλαξή τους. 

 .....

ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

     Πολύ σύντομα ο Δήμος Ελευσίνας θα εφαρμόσει πρόγραμμα χωριστής συλλογής εκτυπωμένου χαρτιού (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, εκτυπωμένο χαρτί Α4, κ.λ.π.) σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ο ΕΔΣΝΑ θα διαθέσει τους κατάλληλους κάδους (φωτογραφία), οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες, δημοτικές υπηρεσίες, κ.λ.π. Η αποκομιδή θα γίνεται με ευθύνη και μέσα του ΕΔΣΝΑ και με μηδενικό κόστος για τον Δήμο μας.

Με το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται η σχετική πρόβλεψη του νέου τοπικού σχεδίου  διαχείρισης αστικών αποβλήτων του Δήμου.

Αν κάποιος έχει στην κατοχή του ποσότητα χαρτιού και θέλει να την ανακυκλώσει, μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας στα τηλ. 2105537248, 2105537223, 2105537216.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΤΙΟΥ;

—  ΔΙΟΤΙ….το χαρτί πρέπει να συγκεντρώνεται σε ξεχωριστούς κάδους ώστε να μην υποβαθμίζεται η ποιότητά του και να μπορεί να ανακυκλωθεί αποτελεσματικά.

—  ΔΙΟΤΙ… η ανακύκλωση χαρτιού εντάσσεται στη γενικότερη υποχρέωση της χώρας για εκτροπή από την ταφή βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων.

—  ΔΙΟΤΙ… το έντυπο χαρτί δεν αποτελεί υλικό συσκευασίας και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταλήγει στους μπλε κάδους.

.....

Εκλογές για τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής

για τις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.Η

   Μετά την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που είχε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π. Α., κ. Μαρία Βασιλείου με τα μέλη των παραρτημάτων Α',Β',Μαγούλας του Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει τα παρακάτω:

1.Πιστεύοντας στον δημοκρατικό τρόπο εκπροσώπησης των μελών, θα διεξαχθούν
εκλογές την Δευτέρα 16/3/2015 από τις 8.00 π.μ. έως 16.30 μ.μ., για τη σύσταση
συντονιστικής επιτροπής των μελών, που θα έχει ως σκοπό την ενεργοποίηση και
εκπροσώπηση τους, σε όλες τις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.Η. , την υποβολή
προτάσεων για συζήτηση και επίλυση πιθανών δυσκολιών που προκύπτουν, τη
ψυχαγωγία τους, τον εθελοντισμό κ.λ.π. σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό,
και την εποπτεία του Δ.Σ. και της προέδρου του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τρεις (3) εκπροσώπους σε κάθε    παράρτημα.

Σταυροί προτίμησης έως τρείς (3) σε κάθε ψηφοδέλτιο .

Για τη διεξαγωγή των εκλογών θα συγκροτηθεί εφορευτική επιτροπή από τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη σε κάθε παράρτημα, που θα επιλεγούν από τη Διοίκηση σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό .

Α. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: από Δευτέρα 9/3 έως Τετάρτη 11/3/2015.

Θα εκλεγούν τρείς (3) εκπρόσωποι των μελών σε κάθε παράρτημα .

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : από Δευτέρα 9/3 έως Τετάρτη 11/3/2015.

2.Επίσης επειδή διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα η διαδικασία εγγραφής τους στις
εκδρομές που γίνονται με οικονομική συνδρομή του ΠΑΚΠΠΑ, δημιουργεί
προβλήματα στα μέλη ,αποφάσισε την μέθοδο της κλήρωσης ως δικαιότερου μέσου
για την ίση μεταχείριση και ευρύτερη συμμετοχή όλων. Η διαδικασία θα
διεξάγεται πλέον λογική πρωινή ώρα (9.00 π.μ έως 10.00 π.μ ) και δεν θα έχουν
την δυνατότητα συμμετοχής οι συμμετέχοντες στις προηγούμενες εκδρομές . Σε
κάθε εκδρομή θα κρατούνται 2 θέσεις ΑΜΕΑ με τους συνοδούς τους για κάθε
παράρτημα, που θα καταγραφούν από την Υπηρεσία.

.....

  Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) προκηρύσσει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου συνολικής διάρκειας 12 μηνών.

Η Πρόεδρος

Μαρία Βασιλείου 

 

Ολόκληρη η προκήρυξη

 .....

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΔΑΥ

Ο Δήμος Ελευσίνας  με το υπ’ αρ. πρωτ. 1572/29-1-2015 έγγραφό του απευθύνει πρόσκληση προς τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής για επισκέψεις γνωριμίας στο δημοτικό κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), που βρίσκεται στη Βλύχα Ελευσίνας.

.....

Διανομή κάδων κομποστοποίησης

   Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ελευσίνας  έχει διανείμει δωρεάν σε κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας περίπου 600 κάδους οικιακής κομποστοποίησης.  Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οδηγούνται προς οικιακή κομποστοποίηση περίπου 150 τόνοι βιοαποβλήτων ετησίως.

   Προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες των οικιακών απορριμμάτων που κομποστοποιούνται, ο δήμος έχει  προμηθευτεί και θα διανείμει δωρεάν άλλους 100 κάδους κήπου  χωρητικότητας 330Lt. Ο κάθε κάδος συνοδεύεται από μικρό κάδο 5Lt (για μεταφορά των υλικών στον μεγάλο κάδο), φιάλη 1Lt με μικροοργανισμούς και ένζυμα για επιτάχυνση της κομποστοποίησης καθώς και 16/σέλιδο φυλλάδιο οδηγιών χρήσης.

   Μετά τη διανομή των κάδων, οι νέοι και παλιοί κάτοχοι κάδων θα παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση, που θα διοργανωθεί στην Ελευσίνα.

   Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάδο κομποστοποίησης μπορεί να επικοινωνεί με το Τμήμα Περιβάλλοντος , Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα 2105537248 ή 2105537223  για να εγγραφεί στη σχετική λίστα. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι να εξαντληθούν οι προς διάθεση κάδοι. Για τη διανομή των κάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

.....

"Μαθαίνουμε από την αρχή την σωστή διατροφή”

Από σήμερα και για ένα μήνα τουλάχιστον αρχίζει στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Ο Θησαυρός της Διατροφής”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ηλικίες 3-5 ετών, πραγματοποιείται με τη στήριξη της εταιρείας ΦΑΓΕ σε όλη την Ελλάδα, είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και θα εμπλουτίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδαγωγών με θέμα “ Μαθαίνουμε από την Αρχή την σωστή Διατροφή”.

Θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ακούσουν, να συμμετέχουν, να γελάσουν, να ανακαλύψουν και τέλος να αφομοιώσουν ποιος είναι πραγματικά “ο θησαυρός” στο ψυγείο μας.

.....

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Ελευσίνας από τον Ιούλιο του 2014, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη των Παιδικών του Σταθμών στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2014 – 2015.

Στόχος ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης σε τροφεία και η διατήρηση των θέσεων εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού (βρεφονηπιοκόμοι) και του βοηθητικού (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες) για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Το αποτέλεσμα στέφθηκε με επιτυχία αφού όλοι, τέσσερεις Παιδικοί της Ελευσίνας και ένας της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Το ύψος της χρηματοδότησης για το έτος 2015 ανέρχεται στο ποσό των 327.500,00 ευρώ. Η πρώτη δόση, ποσού 98.259,00 ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί εντός των επόμενων ημερών του Ιανουαρίου.

.....

22η δράση για το κίνημα χωρίς μεσάζοντες

Το Κίνημα Χωρίς μεσάζοντες του Δήμου Ελευσίνας προχωρά στην 22η Δράση του το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στο πάρκινγκ επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας, και ώρες οκτώ το πρωί έως δώδεκα το μεσημέρι. Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ελαιόλαδο, αλεύρι, πατάτες, όσπρια, αυγά, μέλι, τυριά, ζυμαρικά και άλλα. Η εξυπηρέτηση του κόσμου θα γίνει με τήρηση σειράς προτεραιότητας (δίχως υποβολή παραγγελλιών). Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα διατιθέμενα προϊόντα, απευθυνθείτε στο www.xorismesazontes.webnode.gr

.....

 

 

Ξεκινούν οι εγγραφές του τμήματος των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 ξεκινούν οι εγγραφές του τμήματος των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α  9:00π.μ. -14:00μ.μ και 15:00μ.μ.-19:00μ.μ.  έως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Τηλέφωνο επικοινωνίας :  2105565614
Υπεύθυνοι :  κ. Καλή Μίληση και κ. Γιάννης Σαραντόπουλος.

Την Δευτέρα στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00μ.μ.-20:00μ.μ. θα γίνει  η  συνάντηση με την καθηγήτρια χορού  κ. Βαλαβάνη  Μαρία για το πρόγραμμα των παιδιών και την Τρίτη 19:00-21:00 για το πρόγραμμα των ενηλίκων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου-3ου Γυμνασίου Ελευσίνας .

.....

    Ελευσίνα  υποψήφια Πολιτιστική  Πρωτεύουσα Ευρώπης  2021

     Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας την Τρίτη 13 / 1 / 2015 ψήφισε ομόφωνα την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας της Ελευσίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, μετά από πρόταση της κ. Μαρίας Βασιλείου προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού - Κοινωνικής Πολιτικής –Προσχολικής Απασχόλησης και του κ. Γαβριήλ Καμπάνη Προέδρου της Κοινωνικής Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

     Με βάση τόσο την εξέχουσα πολιτιστική κληρονομιά της όσο και τη σημαντική σύγχρονη πολιτιστική της ανάπτυξη η Ελευσίνα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της Π.Π. και πρέπει να το κάνει αξιοποιώντας αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

Η διαδικασία προετοιμασίας αλλά και η διοργάνωση του ίδιου του θεσμού εφόσον καταφέρει να διακριθεί στο διαγωνισμό, θα αποτελέσουν δυναμικό μοχλό ανάπτυξης για την πόλη μας , μοναδική ευκαιρία να αναπτύξει τις υποδομές της, τον τουρισμό, οικονομική δραστηριότητα που διαφοροποιείται από την βιομηχανία και φυσικά εξέχουσα πολιτιστική δραστηριότητα.

    Βασικός στόχος  είναι να ενταχθεί η Ελευσίνα στο χάρτη των δημιουργικών πόλεων της Ευρώπης γιατί πιστεύουμε ότι έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρόκληση.

.....

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Την Τρίτη 13/1/2015 συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το  «νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ελευσίνας».Το νέο σχέδιο επικαιροποιεί, βελτιώνει και εμπλουτίζει το ήδη υπάρχον σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας, θέτοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για μια σύγχρονη διαχείριση των ΑΣΑ και σύμφωνη με την Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Το νέο σχέδιο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή και στην ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών και θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους ανακύκλωσης/αξιοποίησης για τα διάφορα ρεύματα των ΑΣΑ (σύμμεικτα, συσκευασίες, κ.λ.π.)., η επίτευξη των οποίων θα οδηγήσει και σε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης.  Ο τελικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων που θα οδηγούνται για τελική διάθεση (ταφή). Το σχέδιο του Δήμου μας έρχεται και ως απάντηση σε σχετικό έγγραφο της Περιφέρεις Αττικής, με το οποίο ζητούσε από τους δήμους να καταρτίσουν  τοπικά σχέδια διαχείρισης ΑΣΑ με στόχους και δράσεις για το 2015 καθώς και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την παραγωγή και διαχείριση των ΑΣΑ. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος, ο οποίος έχει καταρτίσει το σχετικό σχέδιο. Πενήντα (50) δήμοι της Αττικής έχουν στείλει προς την Περιφέρεια απλώς απαντητική επιστολή χωρίς να έχουν καταρτίσει όμως τοπικά σχέδια διαχείρισης ΑΣΑ.

Δείτε όλο το κείμενο του τοπικού σχεδίου.

   

  .....

Βράβευση των νέων φοιτητών και φοιτητριών

  Σε μια λιτή εκδήλωση ο Δήμος Ελευσίνας βράβευσε τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ το 2014 που αποφοίτησαν από τα Λύκεια της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελευσίνας ανέφερε ότι ο Δήμος με αυτό τον τρόπο, πολλά χρόνια τώρα, επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών και των γονιών να πετύχουν σε κάποιο Ανώτερο Εκπαιδευτικό και Τεχνολογικό Ίδρυμα, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και στη ζωή. 
  Παρόντες ήταν δεκάδες νέοι φοιτητές από την πόλη μας, πολλοί γονείς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, π Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και ο Βουλευτής Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος.

     

  .....

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παππούδες και εγγόνια

  Το ΚΑΠΗ Ελευσίνας & Μαγούλας οργάνωσε εκδήλωση για τα εγγόνια των μελών του, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο "Ανδρέας Δασκαλάκης". Μια εκδήλωση που είχε αποδέκτες αλλά και πρωταγωνιστές τα παιδιά. Ένα μέλος του ΚΑΠΗ ντυμένος Άγιος Βασίλης υποδεχόταν τα παιδιά και ένας ταχυδακτυλουργός τα διασκέδασε με τα "κόλπα" του. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έπαιξε ένας μικρός μας φίλος με το βιολί του, για να συνεχίσει η μπαντίνα (μπάντα φιλαρμονικής με παιδιά) του Δήμου. Συνέχεια στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έδωσε η χορωδία του ΚΑΠΗ που τραγούδησε παιδικά τραγούδια.

  Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς και η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Μαρία Βασιλείου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δωράκια στα παιδιά.  

  .....

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ- ΠΑΓΕΤΟΥ

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Ελευσίνας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού.  

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γ. Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Τσάτσης, η αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών κ. Δ. Οικονόμου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας Αρχ/ρχος Γ. Δελογιάννης και ο προϊστάμενος Γρ. Πυρασφαλείας Ανπχος Κ. Φράγκος, ο διοικητής της Τροχαίας Ελευσίνας Αστ. Β’ Εμ. Κατσουλάκης και ο Γραμματέας Υπαστ. Β’ Β. Παπανικολάου, ο  προϊστάμενος Γρ. Επιτελικού Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας Πλωτάρχης Α. Παγώνης, οι εκπρόσωποι της 112 Πτέρυγας Μάχης Σμηναγός κ. Γ. Κάπος και Ανθσγος Δ. Στάμος, οι εκπρόσωποι των Αστ. Τμημάτων Ελευσίνας και Μάνδρας Υπ. Β’ Δ. Ρουμελιώτης και Ζ. Σιαπέρας αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος του Δασονομείου Ελευσίνας κ. Ι. Παυλίδης. Παρευρέθηκαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ελευσίνας.

     Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της σύγκλησης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Τσάτσης αναφέρθηκε στα μέτρα και δράσεις ετοιμότητας του Δήμου, όπως αυτά περιγράφονται στα επικαιροποιημένα μνημόνια ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετούς.

     Στη σύσκεψη οι συμμετέχοντες έθιξαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο Δήμου, όσον αφορά δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό.  

  .....

Πραγματοποιήθηκε η 21η δράση για το κίνημα χωρίς μεσάζοντες

      Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 21η Δράση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο απέναντι από το κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Η μαζική συμμετοχή του κόσμου που συνεχίστηκε και πολύ  μετά την προκαθορισμένη ώρα λήξης της δράσης,  δείχνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι δημότες μας και αυτοί των όμορων δήμων έχουν αγκαλιάσει το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Ικανοποίηση υπάρχει και από την πλευρά των παραγωγών, αρκετοί από τους οποίους ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

    Διατέθηκαν αρκετές ποσότητες από προϊόντα γης ευρείας κατανάλωσης και μακράς διάρκειας όπως όσπρια, πατάτες, αλεύρι, μέλι, ζυμαρικά, σταφίδες, κρασιά και άλλα, ενώ ποσότητες αυτών προσφέρθηκαν από τους παραγωγούς στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ελευσίνας.

  .....

Ίδρυση ιατρείου στην Μαγούλα

 

     Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που εδώ και δεκαετίες απασχολούν την Δημοτική Ενότητα Μαγούλας, είναι η έλλειψη ιατρείου για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας των κατοίκων της.

Αρκετές ομόφωνες αποφάσεις των κατά καιρούς Κοινοτικών ή Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και επιστολές Προέδρων Κοινότητας ή Δημάρχου, προς κάθε αρμόδιο φορέα δεν είχαν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου μας, στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, όπου για μια ακόμη φορά έγινε όσο το δυνατόν καλύτερη αναφορά και περιγραφή του προβλήματος, διαπιστώθηκε η θετική ανταπόκριση από μέρους των επικεφαλής αρμοδίων για την ίδρυση ιατρείου με τις ειδικότητες παθολόγου, καρδιολόγου και παιδιάτρου, ενώ συντάθηκε και απεστάλη αυθημερόν επιστολή του Δημάρχου για την ανάγκη της ίδρυσης του ιατρείου.

Επίσης, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με την υπ΄ αριθμ. 329/2014 απόφασή του, ομόφωνα αποφάσισε για την σκοπιμότητα της ίδρυσης και δημιουργίας ιατρείου στην Μαγούλα.

Έτσι φαίνεται ότι ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, οδηγείται σε οριστική λύση.-

.....

Ένα σημαντικό βήμα για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων 

   Με κοινή απόφαση των γενικών γραμματέων των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΑ) συγκροτήθηκε μη αμειβόμενη Κοινή Ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων του Δήμου Ελευσίνας.

.....

 Εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού τον Οκτώβριο στη Μαγούλα

    Τα συνεργεία του Δήμου μας πραγματοποίησαν μια επιμελημένη προσπάθεια για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου αλλά και τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα της πόλης  μας. Προέβησαν, στη Μαγούλα, σε απαραίτητες  φθινοπωρινές εργασίες κατά τον μήνα Οκτώβριο, όπως : 
• Συντήρηση πλατείας Ελευθερίας 
• Συντήρηση πλατείας Δαβάκη 
• Συντήρηση πλατείας Αλωνίων 
• Συντήρηση πλατείας Σοφ.Ρήγου
• Συντήρηση τριγώνου  25ης  Μαρτίου
• Συντήρηση , κούρεμα χλοοτάπητα και καθαριότητα στο Νεκροταφείο Μαγούλας και στο κυκλικό  κόμβο.
• Φύτευση και εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος σε παρτέρι στο Νεκροταφείο Μαγούλας.
• Συντήρηση παρτεριού (κέδρος) επί της Ηρώων Πολυτεχνείου .
• Eπισκευή και επέκταση δικτύου αυτόματου ποτίσματος στην πλατεία Ελευθερίας.
• Επισκευή και αποκατάσταση διαρροής σε σωλήνα παροχής σε ηλεκτροβάνα στην πλατεία  Δαβάκη .
• Εμπλουτισμός  φυτικού υλικού στις πλ.Δαβάκη και Λ.Στάμου .
• Απομάκρυνση προσβεβλημένων φοινίκων  από την πλ.Λ.Στάμου.
• Κλάδεμα θάμνων και διαμόρφωση μπορντούρας.
Επίσης ,
• Καθαριότητα περιβάλλοντα χώρου «ΘΡΙΑΣΙΟΥ»  Νοσοκομείου (δύο φορές την βδομάδα).
• Επισκευή και συντήρηση δικτύου ύδρευσης -Αποκατάσταση διαρροών  υδρευτικού δικτύου (οδός Σωκράτους , οδός Αθανασίου Διάκου).
• Αντικατάσταση υλικών και φθαρμένων εξαρτημάτων ύδρευσης σε σχολεία και Νεκροταφείο.
• Επιμέλεια δρόμων και προαύλιου χώρου εκκλησίας Αναλήψεως για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου (καθαριότητα , βάψιμο πεζοδρομίων ,σημαιοστολισμός , απομάκρυνση ξερών χόρτων). 
• Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων  προς ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Καθημερινή αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών .
   Οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτη προσπάθεια και κατά τον μήνα Νοέμβριο. Θα πραγματοποιηθεί εποχικό κλάδεμα δενδροστοιχιών.

.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ αυτών, έως τις 30 Νοεμβρίου 2014, με τη σχετική τροπολογία ν.4304/14(άρ.24) .

Ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 24 έως 100 δόσεις ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού. Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην ρύθμιση και παλαιότερες οφειλές  (πριν την 1-1-2010). 

Προθεσμία κατάθεσης αίτησης από τους πολίτες για υπαγωγή σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών τους μέχρι 30/11/2014 .

Οι αιτήσεις για βεβαιωμένες (έως 30/10/2014), ληξιπρόθεσμες οφειλές, κατατίθενται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στην Ταμειακή Υπηρεσία: 210 55 37 255, 210 55 37 260 και 210 55 37 262.

.....

  

Έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Ελευσίνας

 

 Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία  Δημοτικού Φροντιστηρίου, για 3η χρόνια για την ενίσχυση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Το Δημοτικό Φροντιστήριο έχει σκοπό να συμβάλλει στην υποστήριξη μαθητών που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
    Παρακαλούμε όποιος δάσκαλος, καθηγητής, φοιτητής μπορεί να συμβάλει εθελοντικά στην λειτουργία του Δημοτικού φροντιστηρίου να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 210-5537216 από τις 8 το πρωί  έως τις 3 το μεσημέρι και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
    Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δημοτικό Κατάστημα Ελευσίνας, στο Τμήμα Διαφάνειας Προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής, για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-5537216 (κ. Μακρή Ευαγγελία) και 210-5537264 (κ. Αικατερίνη Γεωργιάδη- Καλογιάννη) .
     Για την συμμετοχή των μαθητών στο δημοτικό φροντιστήριο απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά :
Ε1 και Εκκαθαριστικό Εφορίας
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ
Ε9 ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο 
      5.   Κάρτες Ανεργίας                                                                           
     Σημειώνεται ότι παιδιά οικογενειών που έχουν ενταχθεί στις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου είναι αυτόματα δικαιούχοι του Δημοτικού Φροντιστηρίου.
    

 ......

Αιτήματα- Καταγγελίες Πολιτών

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της πόλης και των υπηρεσιών της, ο Δήμος Ελευσίνας δέχεται και απαντά καθημερινά στα αιτήματα των πολιτών που υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.elefsina.grαπό την επιλογή e-citizen, τον σύνδεσμο “Quicklinks” στην επιλογή «Αιτήματα- Καταγγελίες» και από τον σύνδεσμο

http://www.eleusina.gr/online_services/citizen_requests.aspx?sflang=el

    .....

    Για τα νέα όργανα του Δήμου Ελευσίνας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες στις παρακάτω διευθύνσεις.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο:

http://www.elefsina.gr/municipality/dimotiko/council.aspx?sflang=el

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας:

http://www.elefsina.gr/municipality/topikasymb/elefsinalocalcouncil.aspx?sflang=el

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας:

http://www.elefsina.gr/municipality/t

Διαβάστηκε 8088 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 10:17

Άλλες Ειδήσεις