Τετάρτη, Απρίλιος 01, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Καυτή Επικαιρότητα

Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

Βαρύτερες τελικά οι συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ενδεχομένως να μην...

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

Το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία εκφράζουν την επιθυμία να φιλοξενήσουν ορισμένα από αυτά - Σύροι στα...

Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν «δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, εάν ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπα...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες  

Ελευσίνα 2021: Οι 36 χαμένοι μήνες και οι προσπάθειες να σωθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η Ελευσίνα και η Ελλάδα βρίσκεται η υπ...

 • Η πανδημία στην οικονομία, ο κίνδυνος για νέα ύφεση και ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που ίσως δεν αρκεί!

  Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:27
 • Μεταναστευτικό: Η Γερμανία «κλείνει την πόρτα» σε 5.000 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

  Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:55
 • Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο...

  Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 14:13
 • ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

  Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 17:15
 • Ελευσίνα 2021: Οι 36 χαμένοι μήνες και οι προσπάθειες να σωθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα

  Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:15

 

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 12:42

Nέα δημοτική κίνηση“ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ”

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

                                  Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης“ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ”και υποψήφιος δήμαρχος εξελέγη ο Κώστας Βαμβακάς.

 

 

 “ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ”


                                                                               

Η Δημοτική κίνηση Ελευσίνας – Μαγούλας “ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ”, σε μία πρωτόγνωρη για τα κοινά της πόλης διαδικασία, σε μαζική ανοιχτή συνέλευση με συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο, επέλεξαν μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων ,του Κώστα Βαμβακά και τουΤαξιάρχη Φαρμάκη, τον Κώστα Βαμβακά ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης. 

 Στη συνέχεια εκλέχθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοι συμβούλοι.

 Επίσης ψηφίσθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής κίνησης την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

H Ιδρυτική διακήρυξη της νέας  δημοτικής κίνησης στην Ελευσίνα “Ενεργή Συμπολιτεία”

«Ζούµε στην εποχή των µνηµονίων. Τα εργασιακάδικαιώµατα , οι µισθοί και οι συντάξεις, το περιβάλλον, πλήττονται καίρια. Ηανεργία και ειδικά η ανεργία των νέων τσακίζει την κοινωνία. Τίποτα δεν µένειόρθιο.

Οι πόλεις αλλάζουν βίαια φυσιογνωµία. Τα κλειστάκαταστήµατα , οι έρηµοι δρόµοι , η επαιτεία και τα συσσίτια χαρακτηρίζουν όλεςτις πόλεις της πατρίδας µας. Και την πόλη µας Η φασιστική ιδεολογία καισυµπεριφορά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν και γίνονται καρκίνωµα γιατην κοινωνία.

Σφοδρή επίθεση δέχεται η Εκπαίδευση, η Υγεία καιη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου µειώνονται δραµατικά οι πόροι της, σοβαρέςυπηρεσίες της ιδιωτικοποιούνται ή καταργούνται µέσω της ένταξής τους στηνκινητικότητα και απολύονται οι εργαζόµενοι.

Το µεταπολιτευτικό µοντέλο των πόλεων έφτασε στοτέλος του. Η πόλη δεν µπορεί πλέον να συνεχίσει µε ηµίµετρακαι µπαλώµατα. Μια άλλη πόλη πρέπει να οραµατιστούµε, που να ανταποκρίνεταιστις ανάγκες του 21ου αιώνα. Οραµατιζόµαστε µια πόλη που ο πολίτης θασυµµετέχει ενεργά στα κοινά, γιατί µόνον έτσι αλλάζει η έκβαση των «µικρών»αλλά και «µεγάλων» αγώνων, µε µορφές και τρόπους συµµετοχής για όλους, τόσο σταθεσµικά όργανα του ∆ήµου, όσο και έξω από αυτά.

Η Ελευσίνα, η Μαγούλα και το Θριάσιο γενικάφέρνουν βαριά τα τραύµατα απ’ την άναρχη και ασύδοτη βιοµηχανική ανάπτυξη.Εξακολουθεί το περιβάλλον να υποβαθµίζεται από πολλαπλές ανεξέλεγκτεςδραστηριότητες (βιοµηχανία, αποθηκεύσεις µεταφορές, θαλάσσιες δραστηριότητες,ΧΥΤΑ χωµατερές και άλλες).

Μια ολοκληρωµένη περιβαλλοντική πολιτική είναιαναγκαία για το Θριάσιο και τη ∆υτική Αττική. Θέλουµε ένα ∆ήµο στήριγµα καιαρωγό των κινηµάτων. Ένα ∆ήµο µε δοµές και δράσεις κοινωνικήςΑλληλεγγύης. Ένα ∆ήµο που θα πρωτοστατεί για λύση στα προβλήµατα των ανέργων,των αστέγων, των ευπαθών οµάδων. Ένα ∆ήµο µέσα στην κοινωνία, ανοιχτό στηνκοινωνία. Η Ελευσίνα του 21ου αιώνα, στην νέα της µορφή µαζί µε την Μαγούλα, θαπρέπει να διεκδικήσει και να αναδείξει τη δύναµη και την οµορφιά, που τόσαχρόνια βίαια αποσπάστηκαν από τις πόλεις µας : τη θάλασσα της Ελευσίνας, τηνεξοχή της Μαγούλας, τη µετακίνηση µε ποδήλατο. ∆εσµευόµαστε να αγωνιστούµε γιανα φύγει ό,τι εµποδίζει την έξοδο της πόλης στη θάλασσα, για τη διατήρηση του γεωργικούκαι εξοχικού περιβάλλοντος της, στο βορρά της, στη Μαγούλα.

Η παραλιακή οδός µπορεί και πρέπει, αλλάζονταςχαρακτήρα, να είναι η ζωή και το σηµείο αναφοράς της πόλης. Η ανάπτυξη «τύπουΕλευσίνας» µε τη βαριά βιοµηχανία, τις µεταφορές και την καταστροφή κάθε άλληςµορφής παραγωγής έχει τελειώσει. Ο τουρισµός (αρχαιολογικός χώρος, βιοµηχανικήκληρονοµιά, θάλασσα κλπ), η πρωτογενής παραγωγή και άλλοι τοµείς ανάπτυξης, µεγνώµονα τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη είναι το µέλλον. Η ιστορία και ο πολιτισµός θα είναι δεσµευτικάσηµεία αναφοράς σ’ αυτό το µέλλον.

Η σηµερινή κατάσταση επιβάλλει να αγωνιστούµεγια θεσµικές και οικονοµικές µεταρρυθµίσεις που θα ενισχύουν την αυτοδιοίκησηµε γενναία ανακατανοµή εξουσιών και πόρων.

Ταυτόχρονα όµως, ακόµη και σε αυτήν τηνκατάσταση αποδυνάµωσης της αυτοδιοίκησης και στέρησης από αυτήν αναγκαίωνπόρων, πιστεύουµε ότι µπορούµε να επιδιώξουµε λύσεις, να εµποδίσουµε τηνπεραιτέρω υποβάθµιση του ∆ήµου µας και να σχεδιάσουµε µέσα από διαδικασίες ευρύτατηςκοινωνικής συναίνεσης το συνολικό πολεοδοµικό πρόγραµµα και τις κατευθυντήριεςγραµµές ανάπτυξης του ∆ήµου µας, µε έµφαση:

- στην προστασία και διεύρυνση του πράσινου καιτων ελεύθερων χώρων, - στη διευκόλυνση ήπιων μορφών κυκλοφορίας στηνπόλη, με έμφαση στο ποδήλατο - στην ήπια δόμηση, - στην απομάκρυνση ή/και ουσιαστικό έλεγχορυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων με γνώμονα την οργανική, λειτουργική καιπολεοδομική συνένωση και ανάπτυξη Ελευσίνας – Μαγούλας.

Αναλάβαµε πρωτοβουλία για την ίδρυση νέας∆ηµοτικής Κίνησης µε το βλέµµα στραµµένο στον 21ο αιώνα. Οι λέξεις ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ∆ΙΑΤΗΡΗΣΗΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΟ∆ΗΛΑΤΟ σχηµατίζουν τους βασικούςάξονες της πολιτικής µας.

Στη νέα δηµοτική κίνηση ευελπιστούµε νασυναντηθούµε µε πολίτες µε παρελθόν, παρόν και κυρίως µέλλον στη διεκδίκησηµιας άλλης πόλης και µιας άλλης κοινωνίας, που δεν θα ανέχεται την υποβάθµιση,τον κοινωνικό αποκλεισµό, το ρατσισµό και το φασισµό, που τελευταία σήκωσεεπικίνδυνα κεφάλι. Η κίνησή µας είναι ανοιχτή σε περαιτέρωδιεύρυνση και µε άλλους φορείς, ανεξάρτητους πολίτες αλλά και συλλογικότητεςτης κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πόλης µας, αποφασισµένους να αγωνιστούνγια τα ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, χωρίς να βαρύνονται µε ρουσφετολογικές, καιροσκοπικές ήκαι ιδιοτελείς πρακτικές, την κακοδιαχείριση των κοινών και ανεπίτρεπτωνσυµβιβασµών µε οικονοµικά συµφέροντα, χαρακτηριστικά, σε µεγάλο βαθµό, τηςσηµερινής ∆ηµοτικής Αρχής.

Φιλοδοξία µας είναι η δηµιουργία σταθερών δεσµώνµε την κοινωνία του ∆ήµου µας που αναζητά µια προοδευτική, οικολογική,ριζοσπαστική και µαχητική οπτική απαλλαγµένη από τον παραγοντισµό, τιςπελατειακές σχέσεις, τις πολιτικές αναπηρίες και τους µικροηγεµονισµούς.Καλούµε όλους τους συµπολίτες/συµπολίτισσες, κάθε ενεργό πολίτη, να πάρει µέροςστην κίνησή µας, για να συνδιαµορφώσουµε ένα κοινό πρόγραµµα δράσης και ναχαράξουµε µια κοινή πορεία …προς ένα ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ∆ΗΜΟ, ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΝΟΗΣ.»

 

 

 

Διαβάστηκε 1025 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 17:46

Άλλες Ειδήσεις