Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Άκης

Άκης

Δεν πήγε και τόσο καλά, όσο τουλάχιστον θα περίμενε, ο Μεγάλος Περίπατος, όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος της Αθήνας σε πρόσφατη συνέντευξη του, χωρίς βέβαια να τον προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς όπως σημείωσε το έργο ήταν πιλοτικό.

Προσφυγή (1015/31.08.2021) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστειλε ο πρόεδρος και πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Νίκος Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ψήφιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη “ΜΗ υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την ΑΠΟΤΡΟΠΗ διακρίσεων των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό, όπως και για την ΑΠΟΦΥΓΗ έμμεσων και άμεσων πιέσεων προς εμβολιασμό”.

Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και επιστημονική κοινότητα, παρουσιάζονται πλέον με άλλους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τι επεφύλαξε η συμμετοχή πολιτικών και επιστημόνων στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας.

 

Δεν είναι και πυρηνική φυσική. Κάποια στιγμή η οικιοποίηση της εθνικιστικής ρητορικής και η "κανονικοποίηση" της ακροδεξιάς με "λάφυρα υπουργικούς θώκους'', θα έβγαζε ξανά το φίδι απ' το αυγό.

Τέλειωσαν τα φετινά Αισχύλεια αφήνοντας μια πικρή γεύση και μια αποκαρδιωτική εικόνα σε πάρα πολύ κόσμο της περιοχής και όχι μόνο!
 
Τα παράπονα πολλά. Δυσαρέσκεια, θλίψη και μελαγχολία!
 
Το φεστιβάλ των Αισχύλειων είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που εκτός από τον εορταστικό του χαρακτήρα έπρεπε να έχει και την προσέλκυση όχι μόνο θεατών, αλλά και επισκεπτών ώστε να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική πρωτεύουσα 2023, τις ομορφιές της Ελευσίνας και την κουλτούρα των κατοίκων της, με παράλληλες εκδηλώσεις.
 
Στην αξιολόγηση για την επιτυχία ενός φεστιβάλ προέχει η ικανοποίηση του κόσμου,να έχει αγκαλιάσει και να έχει αγκαλιαστεί από όλο τον ντόπιο κοινό. Άρα, λοιπόν, ξεκινάμε από εκεί να τον έχει αγκαλιάσει ο Δήμος, να το έχουν αγκαλιάσει οι δημότες, να το έχουν αγκαλιάσει οι όμοροι δήμοι. Γιατί δεν είναι μόνο το κοινό των δημοτών, αλλά έχουμε και τους όμορους Δήμους.Τελικά να δούμε πόσος κόσμος έρχεται αλλά και αν αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία.
 
Από την πλευρά της ενημέρωσης υπήρξε ελλιπής. Κανείς δεν ασχολήθηκε .Δημοσιογράφοι απείχαν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρξαν ζωντανές μεταδόσεις όπως στο παρελθόν και τα φετινά Αισχύλεια μάλλον πέρασαν τελείως απαρατήρητα.
Τι φταίει; Αρχικά η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους αλλά και σε όσους έχουν κάνει ράπιντ τέστ. Οπότε αυτά τα μέτρα αποθάρρυναν πολλούς, αλλά κυρίως τους επισκέπτες από την Αθήνα. Γιατί να επιλέξουν τα Αισχύλεια, αφού ίδιες παραστάσεις θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στους όμορους δήμους με παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς να μπουν σε τέτοιες διαδικασίες; Να αναφέρουμε ότι ούτε στις μεγάλες συναυλίες που γίνονταν στο Ηρώδειο, Βεάκειο, Κατράκειο και θέατρο Πέτρας υπήρξαν τέτοια .μέτρα.
 
Δεν ήταν μόνο αυτά.Υπήρξαν παράπονα από ανθρώπους οι οποίοι είχαν αγοράσει εισιτήρια, είχαν κάνει ράπιντ τέστ και η Δημοτική Αστυνομία με απαράδεκτο τρόπο δεν τους άφηναν να μπουν, άλλους γιατί είχε περάσει το 48ωρο κατά 3 ώρες και άλλους επειδή στην εκτύπωση δεν φαινόταν καθαρά ο κωδικός. Το άκρον αωτον της παράνοιας ήταν ότι το τελευταίο δεκαήμερο αποφάσισαν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι με ράπιντ τέστ , χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο. Έτσι μια κυρία μου ανάφερε ότι είχε αγοράσει εισιτήριο να παρακολουθήσει μια παράσταση και πήγε να κάνει το ράπιντ τέστ στην Μαγούλα, αλλά το συνεργείο είχε μεταφερθεί στην πλατεία της Ελευσίνας. Όταν πήγε εκεί της είπαν ότι έχει έρθει εντολή να κάνουν ράπιντ τέστ μόνο σε εμβολιασμένους. Η κυρία έφυγε αγανακτισμένη και θυμωμένη αφού έχασε και την παράσταση και το εισιτήριο.
 
Μετά από όλα αυτά η ερώτηση είναι υπήρξε σωστός σχεδιασμός των φετινών Αισχύλειων η ήταν ένα κακώς στημένο πανηγυράκι;

Καινούργιες χρυσές δουλειές με το δημόσιο άνοιξαν για τον Θεόδωρο Καρυπίδη με την πανδημία

Τα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης φαίνεται πως είναι ο διάδρομος από τον οποίο προσπαθούν να επιστρέψουν στην επιφάνεια ακροδεξιές οργανώσεις ακόμα και η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή με έντονο το στοιχείο του χουλιγκανισμού.

Αναμφίβολα, ο τομέας των Υποδομών θα μπορούσε να «κινήσει» την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής (μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑΚ, Πατρών – Πύργου, κ.ά.) θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στο ΑΕΠ της χώρας, στη δημιουργία εσόδων για τα δημόσια ταμεία, την αύξηση της απασχόλησης, την ολοκλήρωση ενός νέου και βελτιωμένου αποθέματος υποδομών για την επόμενη μέρα.

 

Στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο δεν υπάρχει «αυγό του φιδιού», αλλά «φίδια» που γεννούν… αυγά! Αυτοί που ζουν από κοντά τα γεγονότα, ή έχουν μελετήσει το φαινόμενο του νεοφασισμού, ξέρουν ότι σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν παρακρατικές οργανώσεις με ιστορία που αγγίζει τον αιώνα:

 

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω του Πνευματικού Κέντρου, διοργανώνει και πάλι, το καταξιωμένο και δημοφιλές Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2021». Μετά την περσινή απουσία του, λόγω της πανδημίας του covid-19, τα ΘΡΙΑΣΙΑ επανακάμπτουν. Συναυλίες, Κινηματογραφικές Προβολές και Θεατρικές Παραστάσεις έρχονται να πλαισιώσουν το φετινό πρόγραμμα, από την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή,  19 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 10/9 & ώρα 20:30 – Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με την Μελίνα Κανά  «Ένα  Αστέρι Πέφτει Πέφτει»


Σάββατο 11/9 & ώρα 20:30 – Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Μουσικοθεατρική Παράσταση «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ»  του Άκη Δήμου.

Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας…  Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδά ο Γιάννης Διονυσίου.

Κυριακή 12/9 & ώρα 20:30 – Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Συναυλία Κλασικής Μουσικής με την Ορχήστρα Εγχόρδων Hellenic Musica Viva

Βιολί – Διεύθυνση Ludmila Limorova. Σολίστ στο Πιάνο οι : Χρίστος Παπαγεωργίου και Τζένια Μανουσάκη.

Δευτέρα 13/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση  – Κωμωδία «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» του Άγγελου Μοσχονά

Τρίτη 14/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η  ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ»  του Ευρυπίδη.                 

Σκηνοθεσία :Γιώργος Νανούρης, Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου, Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος,  Κίττυ Παϊταζόγλου και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς. Συμμετέχει εξαμελής χορός.

Τετάρτη 15/9 & ώρα 20:30 –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Κινηματογραφική Ταινία « REMI SANS FAMILLE » του Αντουάν Μπλοσιέ, βασισμένη στο κλασικό εφηβικό μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό «Χωρίς Οικογένεια»

Πέμπτη 16/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια  «200 ΧΡΟΝΙΑ»               

Ακορντεόν – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια, Ερμηνεύει ο Λάμπρος Βασιλείου, Κλαρίνο : Τρύφωνας Παπαϊωάννου, Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης, Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου, Λαούτο, Ούτι, Ταμπουρά :Γιώργος Παππάς, Αφηγητής: Γιάννης Κωσταράς, Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου.

Παρασκευή 17/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
«ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  Θεματική  Μουσική Παράσταση, από την ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου «ΘΡΙΑ».

Τραγουδούν: Παναγιώτης Λάλεζας , Χρυσόστομος Μητροπάνος, Βαγγέλης Δημούδης, Λευκοθέα Φιλιππίδη. Oρχήστρα Δήμου Ασπροπύργου «ΘΡΙΑ», Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας/ Διεύθυνση χορωδίας Σταύρος Μπερής  Συμμετέχουν : η πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα, οι μαντολινίστες Νίκος Τσιμπλάκης και Νίκος Ρογκάκος, ο κιθαρίστας Κώστας Φλωράκης.  Αφήγηση: Δήμητρα Στογιάννη. Μουσικολογική έρευνα – Σχολιασμοί – Διαμόρφωση οπτικού υλικού: Γιώργος Κωνστάντζος.     

Σάββατο 18/9 & ώρα 20:30  –  Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου
Θεατρική Παράσταση «Η ΠΑΓΙΔΑ»  του Ρομπέρ Τομά                                       

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου.

Κυριακή 19/9 & ώρα 20:30 –  Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία με τον Γιώργο Γιαννιά

 Σημειώνεται ότι:

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μόνο για καθήμενους.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των  εκδηλώσεων, από την είσοδο στο χώρο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης έως και την αποχώρηση από αυτόν. 

Η παρακολούθηση των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, θα γίνεται με κάρτες εισόδου που θα διατίθενται στην είσοδο.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Καγιάς προσκαλούν όλους να συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Σελίδα 1 από 273

Άλλες Ειδήσεις