Πέμπτη, Ιούλιος 29, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 18:57

Αισχύλεια 2020: Προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Μήνυμα Προέδρου

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αμείωτο ενδιαφέρον και πολλή διάθεση συνεχίζονται οι διεργασίες της Επιτροπής του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 για την κατάρτιση του φετινού προγράμματος.

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, πιστό στον στόχο και το κοινό του, προετοιμάζεται για μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, προσαρμοσμένη, φυσικά, στις οδηγίες και κατευθύνσεις των αρμόδιων Υπουργείων και Αρχών.

Μήνυμα Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. & της Επιτροπής του Φεστιβάλ Αισχύλεια

“Ανταποκρινόμενοι στη μακρόχρονη ιστορία του Θεσμού του Φεστιβάλ Αισχύλεια, συγκροτήσαμε και φέτος την Επιτροπή του Φεστιβάλ, με έμπειρα αλλά και νέα μέλη για την κατάρτιση ενός άρτιου και υψηλού επιπέδου προγράμματος.

Μέσα από γόνιμες συζητήσεις και αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις –όπως μας επέβαλαν οι παρούσες συνθήκες – σύσσωμη η Επιτροπή παρέθεσε τις ιδέες και προτάσεις της για τη φετινή διοργάνωση.

Εχθές, μετά τις -εξ αποστάσεως- ζυμώσεις μηνών, είχαμε και την πρώτη δια ζώσης συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής του Φεστιβάλ Αισχύλεια, στον τόπο έμπνευσης και διεξαγωγής του θεσμού, στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης αλλά και της Επιτροπής του Φεστιβάλ, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη για την πολύτιμη αρωγή, την αμέριστη υποστήριξή τους, καθώς ο συγκερασμός εμπειρίας, γνώσης και φρέσκων ιδεών συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάρτιση της τελικής εισήγησης του φετινού προγράμματος”.

Learning Cities- Cluster for Health and Well Being: H Ελευσίνα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων της Unesco

Το Παγκόσμιο Δίκτυο «Πόλεων που μαθαίνουν» της UNESCO είναι ένα διεθνές δίκτυο που φιλοδοξεί να παρέχει έμπνευση, τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές στις πόλεις-μέλη του.

Οι «Πόλεις που μαθαίνουν» σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης τους δύναται να ωφεληθούν σημαντικά μέσω της ανταλλαγής ιδεών με άλλες πόλεις.

Μια Πόλη που μαθαίνει προωθεί τη δια βίου μάθηση για όλους. Σύμφωνα με την Unesco, ως «Πόλη που μαθαίνει» ορίζεται μια πόλη η οποία:

κινητοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους της σε όλους τους τομείς για την προώθηση της συμμετοχικής μάθησης από τη βασική έως την ανώτερη εκπαίδευση,
αναζωογονεί τη μάθηση στις οικογένειες και τις κοινότητες,
διευκολύνει την μάθηση για/και (σ)τον χώρο εργασίας,
επεκτείνει τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης,
βελτιώνει την ποιότητα και την αριστεία της μάθησης,
προωθεί μια κουλτούρα μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Σε αυτό το Διεθνές Δίκτυο συμμετέχουν έως σήμερα 199 πόλεις από 47 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελευσίνα.

Μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί και το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας, η Unesco ενέταξε επίσημα την πόλη μας ως μέλος της θεματικής ενότητας εκπαίδευσης, που αφορά στην υγεία και την ευημερία (Cluster for health and well-being).

Είμαστε σε αναμονή του σχεδίου δράσης της Unesco, προκειμένου από πλευράς Κ.Ε.Δ.Ε. να οργανωθούν δράσεις και προγράμματα για όλους του Δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Διαβάστηκε 248 φορές

Άλλες Ειδήσεις