Τετάρτη, Αύγουστος 05, 2020
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

 

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:40

Αιμιλία Μπουρίτη: Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αιμιλία Μπουρίτη
Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου
Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική
Κοινότητα του Ασπροπύργου

Τελευταία ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και φαγητό

Η Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του διεθνούς έργου ΄Αμολή' παρουσιάζει το πρώτο μέρος του προγράμματος με τίτλο Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου. Μέσα από μία σειρά από site specific performance, το έργο φέρνει στην επιφάνεια το αγροτικό και πολυπολιτισμικό στοιχείο σε ένα συμμετοχικό πλαίσιο όπου καλλιτέχνες, αγρότες, μετανάστες και το ευρύτερο κοινό δημιουργούν ένα βιωματικό, συλλογικό, καλλιτεχνικό έργο που πραγματοποιείται στους αγρούς του Ασπροπύργου.

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική δράση όπου μέσα από τα στοιχεία της performance, της εικαστικής εγκατάστασης, των προβολών, της αφήγησης, της δυναμικής του τοπίου και τις ψυχικές και πολυπολιτισμικές καταθέσεις κοινωνικών ομάδων, όπως των Αρβανιτών αγροτών και των Ποντίων της συνοικίας της Γκορυτσάς, οι συμμετέχοντες βιωματικά επεξεργάζονται τη σχέση του σώματος με την καλλιεργημένη τροφή, το χώμα, τους σπόρους, το τοπίο, τη μνήμη και την ιστορία των τόπων, καθώς χτίζεται ένας ουσιαστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ τους.

Με αφορμή τη δυναμική της πόλης του Ασπροπύργου, η οποία αντανακλά διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές τάσεις, το έργο Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ευελπιστεί να δημιουργήσει νέα μοντέλα συλλογικοτήτων και ένα διευρυμένο πεδίο για ατομική και συλλογική έκφραση.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Αμολή| Τέχνη & Πολιτισμός, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος 2019-2020, σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου, το Πνευματικό κέντρο Ασπροπύργου, το Γ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ίδρυμα Πολιτισμού Art4elkaar στο Άμστερνταμ, τον Αγροτικό Σύλλογο Ασπροπύργου και τα Ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού́ και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 5577191 & 6949979067
Οι συμμετέχοντες συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Χώροι και Ώρες Διεξαγωγής
5 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Αγρόκτημα δίπλα στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, Ασπρόπυργος

12 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Λεωφόρος ΝΑΤΟ 259, Έναντι ΕΜΑΚ 1, Συνοικία Γκορυτσάς, Ασπρόπυργος

Μετακίνηση Προς και Από τους Χώρους Διεξαγωγής
ΜΕΤΡΟ: Αποβίβαση στο Σταθμό Αγίας Μαρίνας και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 866, Στ.Αγία Μαρίνα – Ασπρόπυργος (στάση Δημαρχείο).

Λεωφορείο του Δήμου στις 17:00 από το Δημαρχείο Ασπροπύργου προς τους χώρους διεξαγωγής και επιστροφή.

Περισσότερες Πληροφορίες

synergasia.org@gmail.com /
https://synergasia.wixsite.com/synergasia /
http://emiliabouriti.com/

Διοργάνωση: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Συν+εργασία
Η μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία Συν+εργασία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2007 από την Αιμιλία Μπουρίτη εικαστικό, performance artist με σημαντική πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πορεία, και καλλιτεχνικό έργο. Ο σκοπός της εταιρείας είναι αποκλειστικά πολιτιστικός, ερευνητικός, μορφωτικός, ενώ αποβλέπει στην προαγωγή της εικαστικής τέχνης, του χορού, του θεάτρου και της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Συν+εργασία στοχεύει στην ολοκληρωμένη προώθηση όλων των μορφών τέχνης στην Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κοινότητας, και στην ενίσχυση των δεσμών τέχνης, κοινωνίας και επιστήμης. Η εταιρεία διοργανώνει σε διεθνές επίπεδο καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια τέχνης και εκπαίδευσης.

Με την Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα:

Διαβάστηκε 220 φορές

Άλλες Ειδήσεις