Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 18:11

Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για την υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες

 

Φέτος το καλοκαίρι, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και την ευγενική υποστήριξη των ΕΛΠΕ, διοργανώνει το πρόγραμμα «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας» από τις 15 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου, στην Ελευσίνα, στο κτίριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Κίμωνος και Παναγιωτίδου, Ελευσίνα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, δίνοντάς την ευκαιρία να απασχοληθούν σε δημιουργικές δραστηριότητες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η ΕΛΙΞ αναζητά 6 εθελοντές από την περιοχή Θριασίου Πεδίου που θα συμπληρώσουν την ομάδα των 15 συνολικά εθελοντών από όλον τον κόσμο.

Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν τη διάθεση να προσφέρουν σε παιδιά και νέους με ειδικές ικανότητες και να ακολουθήσουν το ειδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Οι εθελοντές ενθαρρύνονται να φέρουν στο πρόγραμμα υλικά και ιδέες που πιστεύουν ότι θα συνεισφέρουν θετικά στο πρόγραμμα. Απαραίτητη είναι μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κινήτρων προς την ΕΛΙΞ. Οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν βεβαίωση καθαρού ποινικού μητρώου.

Οι εθελοντές θα απασχολήσουν παιδιά και νέους από 9 ετών και άνω, με ειδικές ικανότητες από Δευτέρα έως και Παρασκευή (09:00 – 14:00) σύμφωνα με ειδικό πρόγραμμα: εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις, παιχνίδια, περιβαλλοντική εκπαίδευση, πολυπολιτισμική επιμόρφωση, αθλητικές δράσεις, και πολλά ακόμα. Την πρώτη Κυριακή του προγράμματος θα γίνει ενημέρωση εθελοντών και κατάλληλη προετοιμασία για τις δεκαπέντε ημέρες που θα ακολουθήσουν. Μερικά απογεύματα θα χρειαστεί να προετοιμαστούν οι δραστηριότητες της επόμενης μέρας. Το καθημερινό πρόγραμμα θα καταρτιστεί από ειδικό παιδαγωγό, ο οποίος θα το παρουσιάσει στους εθελοντές την πρώτη μέρα γνωριμίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Να έχεις όρεξη να γίνεις μέρος μιας ομάδας εθελοντών από όλον τον κόσμο που αλλάζει την καθημερινότητα συνανθρώπων μας με εργαλείο τη θετική ενέργεια!

Για να πάρεις μέρος στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είσαι πάνω από 17 ετών.

Είναι απαραίτητη η βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα συνδυάζεται με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για 7-8 ώρες καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Θα πρέπει να είσαι ενεργό μέλος της ομάδας και να συνεισφέρεις στην εργασία και στο κοινό στόχο.

Την καθοδήγηση της ομάδας εθελοντών αναλαμβάνουν δυο ομαδάρχες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το συντονισμό του προγράμματος, την οργάνωση των οικονομικών, τις προμήθειες και την εργασία. Είναι εθελοντές όπως και εσύ.

Για τις δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο, είναι σημαντικό να συνεργάζεσαι με την υπόλοιπη ομάδα ώστε ο ελεύθερος χρόνος να αξιοποιείται δημιουργικά. Επίσης, καλείσαι να συνεισφέρεις και να ακολουθήσεις το πρόγραμμα όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΙΞ με βάση τις ανάγκες της ομάδας.

Πρέπει να ενημερώνεις πάντα τους ομαδάρχες για τυχόν μετακινήσεις σου κατά τον ελεύθερο χρόνο.

Είναι υποχρεωτική η διανυκτέρευση στο χώρο διαμονής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)της ομάδας.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής για την εθελοντική προσφορά στους εθελοντές του προγράμματος.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως.

Οι εθελοντές είναι ασφαλισμένοι για ατύχημα κατά τις ώρες εργασίας. Η οργάνωση δεν είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια κατά τον ελεύθερο χρόνο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΙΞ (www.elix.org.gr)

Διαβάστηκε 667 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 18:30

Άλλες Ειδήσεις